Artikelen over sparen

Momenteel zijn de volgende artikelen hier te lezen:
 • Profiteren van lage rente
  De rente is al enige tijd relatief laag. Voor spaarders is dat nadelig want het spaargeld levert minder spaarrente op. Echter, wanneer u naast spaarder ook huiseigenaar bent, kunt u toch profijt hebben van de lage rentestand.
 • Iedereen kan sparen
  Sparen is nuttig en levert geld op. Maar wat moet u doen indien u onvoldoende geld hebt om te sparen? De tips in dit artikel helpen u verder op weg.
 • Alternatieven voor sparen
  Door de lage spaarrente vragen veel spaarders zich af of hun spaargeld voldoende oplevert en hoe ze er meer van kunnen maken. In dit artikel worden mogelijk interessante alternatieven nader belicht.
 • Zwart spaargeld? Geen boete maar inkeren!
  Was het jaren geleden in zekere zin maatschappelijk geaccepteerd dat iemand zijn spaargeld op een geheime bankrekening in het buitenland stortte, nu worden er internationale informatie-uitwisselingsverdragen gesloten en wordt het bankgeheim in diverse voormalige belastingparadijzen opgeheven. Leuker kan de belastingdienst het niet maken, wel makkelijker...
 • Belasting en spaargeld
  Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker! Helaas kan ook uw spaargeld zich niet onttrekken aan het leed dat belastingen heet. Meer weten? Lees dan verder...
 • Betaalrekeningen met rente
  Vroeger was het simpel. Je bracht je geld naar de bank en je kreeg rente. Slimme banken bedachten dat Nederlanders ook zonder rente wel hun geld op de bank zetten, bijvoorbeeld op hun betaalrekeningen. Sterker, we zijn bereid ervoor te betalen! Maar is dat nou echt nodig? Kan dat niet beter?
 • Bedenk goed wat u met uw spaarloon doet
  In 2012 valt uw spaarloon vervroegd vrij. Opname is niet verplicht, maar kan verstandig zijn. Opnemen of toch laten staan? Dit artikel helpt u bij deze keuze.
 • In de schijnwerper: WestlandUtrecht SpaarOnline
  Een nieuwe topper in de Spaarbaak Top-5 is de SpaarOnline rekening van WestlandUtrecht Bank. Om te zien of de SpaarOnline rekening eenvoudig aan te vragen en te gebruiken is, neemt het Spaarbaak testteam de proef op de som en opent zelf een rekening. Benieuwd naar onze ervaringen? Lees dan verder...
 • In de schijnwerper: Bank of Scotland Internet Spaarrekening
  Een top-rente en ook nog eens geld cadeau na het openen van een spaarrekening? Dat klinkt goed! Maar wat komt er verder bij kijken? Spaarbaak opent een rekening bij Bank of Scotland zodat u weet waar u aan toe bent. Onze ervaringen? Lees verder...
 • In de schijnwerper: LeasePlan Internetsparen
  Sinds eind 2008 wordt de spaarrente steeds lager. Dat LeasePlan tegen de trend in nieuwe spaarrekeningen durft te lanceren met relatief hoge rente stemt hoopvol. Spaarbaak opent daarom zelf een rekening. Lees verder voor onze ervaringen...
 • Waarom overstappen voor een procentje meer?
  Veel spaarders bij Icesave werden voor gek verklaard omdat ze voor een procentje meer hun spaargeld wilden opofferen. Lees in dit artikel wie er gelijk had en wanneer overstappen de moeite waard is.
 • In de schijnwerper: Aegon Eigen stijl Sparen
  Aegon heeft onlangs een nieuwe spaarrekening geïntroduceerd en noemt het zelf "de nieuwe manier van sparen". Omdat er ook een hoge rente wordt geboden wil Spaarbaak er het fijne van weten en hebben we zelf een rekening geopend. Onze ervaringen? Lees verder...
 • Bankieren zonder te betalen
  Alle grote banken vragen tegenwoordig een vergoeding voor het bankieren. Vroeger leverde geld iets op als je het naar de bank bracht. Kan dat dan tegenwoordig nergens meer?
 • Hoogste spaarrente? Waar vind je die?
  Natuurlijk wil iedere bewuste spaarder goed sparen en dus z'n spaargeld tegen de hoogste spaarrente wegzetten. Vroeger koos men zonder nadenken de huisbank. Tegenwoordig valt er gelukkig meer te kiezen.
 • In de schijnwerper: ASN Ideaalsparen
  Doordat renteverlagingen aan de orde van de dag zijn, vallen spaarrekeningen met andere voordelen meer op. Bijvoorbeeld die van ASN Ideaalsparen. Spaarbaak neemt de proef op de som en opent zelf een rekening. Onze ervaringen? Lees verder...
 • Goede rente en een goed gevoel?
  Een hoge rente is natuurlijk belangrijk voor de bewuste spaarder. Echter, zeker gezien de huidige renteontwikkeling kan een maatschappelijk verantwoorde spaarrekening extra voldoening schenken.
 • Veilig sparen met garantie
  De meeste spaarders hechten veel aan zekerheid. Om de spaarders in deze wens te ondersteunen is door de Nederlandse banken gezamelijk een garantieregeling in het leven geroepen.
 • Koopkracht versus inflatie
  Sinds 2006 gaat het weer beter met de koopkracht. Helaas wordt de koopkrachtstijging meestal door de inflatie weer teniet gedaan en zagen we jaar na jaar een vermindering van het reëel besteedbare inkomen.
 • Banksparen geeft belastingvoordeel voor pensioenregeling of hypotheek
  Het wetsvoorstel Banksparen zorgt voor de fiscale mogelijkheid om voor een pensioen en voor de aflossing van de hypotheek te sparen bij een bank.
 • Sparen of beleggen, wat is wijsheid?
  Voordat u gaat sparen of beleggen moet u goed bedenken wat uw doelstelling is. Spaart u voor een nieuwe auto of gaat het om een aanvulling op uw pensioen?
 • Waarom spaart men?
  Ieder mens spaart; de één via een spaarrekening, de ander middels beleggen en weer een ander op de ouderwetse manier in de sok. Maar waarom spaart men eigenlijk?
 • Levenloopsparen. Wat is het en waarom zou je?
  De levensloopregeling is een regeling die werknemers in staat stelt geld opzij te zetten voor later. In tegenstelling tot de spaarloonregeling spaart men niet voor contante bedragen, maar voor vrije tijd.
 • Soorten spaarrekeningen
  Er zijn vele soorten spaarrekeningen. Maar welke soort rekening is voor u eigenlijk het beste?

Meer lezen? Lees dan de nieuwsberichten of bekijk of onze dossiers.
Genoeg gelezen? Kijk dan eens naar onze handige tools.

Populaire zoekteksten: artikel over sparen, Krantenartikel over sparen, artikelen over sparen, krantenartikel sparen, ARTIKELS over sparen.
Copyright © 2005-2024 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 22-jul-2024

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: