Mm, 15-okt-2015

Argenta verhoogt depositorente

In navolging van de recente renteverhoging door NIBC heeft ook Argenta - tegen de stroom van renteverlagingen in - de rente op twee van haar kortlopende deposito's verhoogd.

De rente op de depositorekeningen voor één jaar vast en die voor twee jaar vast zijn beiden verhoogd. Bij de rentevaste periode van één jaar is de stijging met 0,3 procentpunt het grootst. Bij deze rekening ging de spaarrente van 1,15% naar 1,45%. Bij de rentevaste periode van twee jaar is de stijging 0,15 procentpunt en ging de rente van 1,35% naar 1,5%. De rente op de overige looptijden bleef ongewijzigd.

Met deze renteverhoging volgt Argenta de NIBC, die vorige maand de rente (tijdelijk) verhoogde van haar eenjarige depositorekening. Deze verhogingen vallen op doordat de andere banken afgelopen periode daling na daling aankondigden.

In de top-20 van depositorekeningen tot één jaar vast neemt Argenta nu na NIBC de tweede plaats in. Blijkbaar heeft Argenta wel de ambitie om met haar rente hoog in de top te komen, maar hoeft ze niet helemaal bovenaan te staan. In haar aankondiging per e-mail verwijst Argenta naar de vijf sterren rating die onderzoeksbureau MoneyView uitreikte in de categorie "Prijs" van haar jaarlijkse Productrating.

Voor de periode tot twee jaar vast staat Argenta momenteel samen met NIBC Direct op een gedeelde tweede plaats, na koploper ATB met haar aanbod van 1,7%. Zie voor meer rentestanden het overzicht van spaarrekeningen en deposito's van Argenta.

Zie ook:

© 2005-2024 Spaarbaak. Niets uit deze uitgave mag worden gepubliceerd of vermenigvuldigd zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur. Alhoewel deze uitgave met de grootst mogelijke zorg is samengesteld, kunnen aan deze uitgave geen rechten worden ontleend.

Meer nieuws:

Populaire zoekteksten: testing.
Copyright © 2005-2024 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 15-jun-2024

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: