Mm, 1-apr-2016

Nul procent is geen 1 april grap

Per 1 april wordt geen rente meer gegeven. Grapje zeker? Nee hoor, niet bij Triodos Bank. Die bank biedt op een 1-jarig deposito maar liefst 0,0 procent rente.

Sinds de laatste renteverlaging per 1 april moeten depositohouders die hun geld maar één jaar willen vast zetten het doen met een goed gevoel. Rente wordt bij die rente vaste periode namelijk niet gegeven. Alhoewel de duurzame bank het in de kopjes nog heeft over "zekerheid en een hogere rente", staat in het lijstje van looptijden en rente percentages een knalharde nul komma nul nul procent. Helaas zijn ook de overige percentages bepaald niet een aanmoediging om meer te gaan sparen.

Andere banken
Helaas zijn soortgelijke lage rentes geen uitzondering meer en is het te hopen dat de Nederlandse banken binnenkort geen rente gaan vragen op het aanhouden van spaartegoeden en deposito's. Veel banken hebben al deposito's met korte looptijden uit hun aanbod geschrapt. De ING Bank bijvoorbeeld houdt momenteel het aanbod van depositorekeningen beperkt tot die van 5 jaar vast en eentje van 10 jaar vast en verlaagde onlangs de rente op haar deposito voor vijf jaar naar een luttele 0,01%.

Niet noemenswaardig
Voor Spaarbaak is een dergelijke rente reden genoeg om deze depositorekening niet op te nemen in het overzicht van spaarrekeningen bij Triodos Bank.

Mochten er toch lezers zijn die de 1-jarige Triodos depositorekening liever wel opgenomen hadden gezien, bij deze nog een blik op de huidige (nogal trieste) rentepercentages:

Looptijd Rentepercentage
1 jaar 0,00%
2 jaar 0,05%
3 jaar 0,20%
4 jaar 0,40%
5 jaar 0,50%
6 jaar 0,60%
7 jaar 0,70%
8 jaar 0,80%
9 jaar 0,90%
10 jaar 1,00%

Bron: triodos.nl

Meer nieuws:

Populaire zoekteksten: testing, een procent meer sparen.
Copyright © 2005-2024 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 15-jul-2024

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: