Vraagbaak: Waarom afschaffen spaarloonregeling?

Het kabinet stelde op Prinsjesdag 2011 voor om in 2013 een nieuwe spaarfaciliteit te introduceren, het vitaliteitssparen. Op grond van het vitaliteitspakket verdwijnen onder andere de spaarloonregeling en de levensloopregeling.

Het kabinet schaft de spaarloonregeling per 2012 af. Wel is er een overgangsregeling. Het opgebouwde vermogen kan in het jaar 2013 in beginsel zonder fiscale gevolgen worden opgenomen, maar de deelnemers die hun tegoed laten staan en zich aan de voorwaarden van de spaarloonregeling houden, kunnen op grond van de overgangsregeling gebruik blijven maken van de vrijstelling voor spaarloon in box 3. In dat geval wordt het tegoed jaarlijks gedeeltelijk vrijgegeven. Ook blijven de huidige deblokkeringsmogelijkheden bestaan.

[bron: Miljoenennota 2012]

Ga voor meer informatie over dit onderwerp naar deze pagina:

Prinsjesdag: spaarloon wordt afgeschaft
De populaire spaarloonregeling wordt in 2012 afgeschaft, samen met de impopulaire levensloopregeling. Daarvoor in de plaats kan men gaan vitaliteitssparen. Verder brengt Prinsjesdag voor spaarders nog andere maatregelen.

Let op: Alhoewel bovenstaande tekst met de grootst mogelijke zorg is samengesteld, kunnen aan deze tekst geen rechten worden ontleend. © 2005-2024 Spaarbaak, lees de voorwaarden.

Vragen die lijken op "Waarom afschaffen spaarloonregeling?"
Hierboven leest u het eerst gevonden antwoord op de vraag "Waarom afschaffen spaarloonregeling?". Kies voor mogelijk andere antwoorden een vergelijkbare vraag:

Regelmatig beantwoorden we nieuwe vragen, dus mocht uw specifieke vraag nog niet beantwoord zijn, kom dan binnenkort terug om het nog eens te proberen. Lees verder »

Stel uw vraag
Gebruik het zoekveld hieronder om een andere vraag te stellen. Klik hier om elders op de Spaarbaak website te zoeken. Kijk onderaan deze pagina voor een overzicht van veelgestelde vragen.

Vraag:

Recent beantwoorde vragen

Hoeveel krijg ik voor mijn auto terug?
Hoeveel is mijn auto waard?
Wat is de waarde van mijn auto?
Hoeveel belasting betaal ik over koerswinst?
Moet ik belasting betalen over mijn afgeloste woning?
Wanneer betaal ik vermogensbelasting over afbetaalde woning?
Hoeveel geld mag ik storten bij gwk per dag?

Meest populaire vragen

Wanneer wordt belastingteruggave gestort?  
Hoeveel spaargeld mag je hebben zonder belasting te betalen?  
Hoeveel geld mag een kind belastingvrij ontvangen?  
Hoeveel geld mag je van de bank halen?  
Hoeveel procent belasting betaal je in box 1?  
Hoeveel spaargeld mag ik hebben met een uitkering?  
Hoeveel eigen geld mag ik hebben als ik een wajong uitkering heb?  

Alle vragen

Populaire zoekteksten: afschaffen spaarloonregeling, waarom afschaffing spaarloon, waarom wordt de levensloopregeling afgeschaft, waarom wordt de spaarloonregeling, reden afschaffing spaarloonregeling.
Copyright © 2005-2024 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 13-jul-2024

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: