Vraagbaak: Hoeveel % belasting bij voortijdig spaarloon opnemen?

Het bedrag dat u inlegt op uw spaarloonrekening wordt zonder aftrek van belasting op de geblokkeerde spaarrekening gestort. Na vier jaar valt het bedrag vrij en kunt u het belastingvrij opnemen.

Ook bij bepaalde omstandigheden kunt u het bedrag laten deblokkeren en zonder belasting te betalen opnemen. Zolang het spaarloon vast staat, is het vrijgesteld vermogen in box 3. Het vrijgekomen spaarloon valt - indien u het niet uitgeeft - onder het reguliere vermogen in box 3 en wordt dus na vrijgave gewoon bij uw vermogen geteld. Daarna moet u er de gebruikelijke vermogensrendementsheffing over betalen.

Laatste nieuws: Op Prinsjesdag 2011 is aangekondigd dat de succesvolle spaarloonregeling evenals de levensloopregeling wordt afgeschaft en wordt vervangen door vitaliteitssparen. In verband hiermee komt het spaarloon vrij in 2012 en kan het zonder inhouding van inkomstenbelasting worden opgenomen, maar dat is niet verplicht. Werknemers mogen het spaarloon ook laten staan, waarna het binnen maximaal vier jaar alsnog vrijkomt.

Ga voor meer informatie over dit onderwerp naar deze pagina:

Dossier: Spaarloon
De spaarloonregeling is ingevoerd om werknemers te stimuleren een deel van hun loon te sparen. Een gespaard bruto loon wordt in de regeling na vier jaar belastingvrij uitgekeerd. Door dit fiscale voordeel is de regeling erg aantrekkelijk.

Let op: Alhoewel bovenstaande tekst met de grootst mogelijke zorg is samengesteld, kunnen aan deze tekst geen rechten worden ontleend. © 2005-2024 Spaarbaak, lees de voorwaarden.

Vragen die lijken op "Hoeveel % belasting bij voortijdig spaarloon opnemen?"
Hierboven leest u het eerst gevonden antwoord op de vraag "Hoeveel % belasting bij voortijdig spaarloon opnemen?". Kies voor mogelijk andere antwoorden een vergelijkbare vraag:

Regelmatig beantwoorden we nieuwe vragen, dus mocht uw specifieke vraag nog niet beantwoord zijn, kom dan binnenkort terug om het nog eens te proberen. Lees verder »

Stel uw vraag
Gebruik het zoekveld hieronder om een andere vraag te stellen. Klik hier om elders op de Spaarbaak website te zoeken. Kijk onderaan deze pagina voor een overzicht van veelgestelde vragen.

Vraag:

Recent beantwoorde vragen

Hoeveel krijg ik voor mijn auto terug?
Hoeveel is mijn auto waard?
Wat is de waarde van mijn auto?
Hoeveel belasting betaal ik over koerswinst?
Moet ik belasting betalen over mijn afgeloste woning?
Wanneer betaal ik vermogensbelasting over afbetaalde woning?
Hoeveel geld mag ik storten bij gwk per dag?

Meest populaire vragen

Wanneer wordt belastingteruggave gestort?  
Hoeveel spaargeld mag je hebben zonder belasting te betalen?  
Hoeveel geld mag een kind belastingvrij ontvangen?  
Hoeveel geld mag je van de bank halen?  
Hoeveel procent belasting betaal je in box 1?  
Hoeveel spaargeld mag ik hebben met een uitkering?  
Hoeveel eigen geld mag ik hebben als ik een wajong uitkering heb?  

Alle vragen

Populaire zoekteksten: spaarloon opnemen belasting, opnemen spaarloon belasting?, spaarloon, spaartegoed, belastingvrij opnemen, spaarloon opnemen belasting betalen, spaarloon opnemen en belasting.
Copyright © 2005-2024 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 18-jul-2024

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: