Vraagbaak: Wat gebeurt er met de rente op mijn spaardeposito na de val van dsb?

Gewone spaardeposito's bij de DSB zoals het vaste termijn deposito vallen onder het in werking gestelde depositogarantiestelsel. Alhoewel deposito's normaliter worden aangegaan voor een specifieke periode zullen de lopende deposito's door het faillissement van DSB voortijdig worden beëindigd. Spaarders krijgen hun geld (tot het maximumbedrag) terug, maar zullen bij dalende rente waarschijnlijk geen deposito met vergelijkbare hoge rente vinden. De zogenaamde achtergestelde deposito's vallen niet onder het depositogarantiestelsel en de tegoeden daarin zijn dus niet gegarandeerd, maar de opgebouwde rente over de hoofdsom wél.

De Nederlandsche Bank (DNB) zal ervoor zorgen dat depositohouders binnen drie maanden hun spaargeld (tot het maximumbedrag) terugkrijgen. Bij eerdere gebeurtenissen zagen we dat hiertoe een formulier werd uitgereikt en dat spaarders binnen de gestelde termijn het spaargeld op de opgegeven tegenrekening teruggestort zagen. Lees dit antwoord voor meer informatie over de verdere gang van zaken bij DSB.

De rente wordt vergoed tot en met de datum dat de noodmaatregel cq. het garantiestelsel is ingesteld. In het geval van DSB was dat op 12 oktober 2009. Over de daaropvolgende periode van maximaal drie maanden wordt de rente niet vergoed. Tot 22 maart 2010 konden spaarders hun aanvraag indienen. Verzoeken die DNB ontvangt ná deze datum worden niet in behandeling genomen. Spaarders die nog geen aanvraag hebben ingediend moeten zich wenden tot de curatoren van DSB Bank.

Ga voor meer informatie over dit onderwerp naar deze pagina:

Vraagbaak: Hoe krijg ik mijn spaargeld terug dsb?
In de week van 30 november is de aanvraagprocedure voor het depositogarantiestelsel van start gegaan. Rekeninghouders zijn via krantenadvertenties, brieven,...

Let op: Alhoewel bovenstaande tekst met de grootst mogelijke zorg is samengesteld, kunnen aan deze tekst geen rechten worden ontleend. © 2005-2024 Spaarbaak, lees de voorwaarden.

Vragen die lijken op "Wat gebeurt er met de rente op mijn spaardeposito na de val van dsb?"
Hierboven leest u het eerst gevonden antwoord op de vraag "Wat gebeurt er met de rente op mijn spaardeposito na de val van dsb?". Kies voor mogelijk andere antwoorden een vergelijkbare vraag:

Regelmatig beantwoorden we nieuwe vragen, dus mocht uw specifieke vraag nog niet beantwoord zijn, kom dan binnenkort terug om het nog eens te proberen. Lees verder »

Stel uw vraag
Gebruik het zoekveld hieronder om een andere vraag te stellen. Klik hier om elders op de Spaarbaak website te zoeken. Kijk onderaan deze pagina voor een overzicht van veelgestelde vragen.

Vraag:

Recent beantwoorde vragen

Hoeveel krijg ik voor mijn auto terug?
Hoeveel is mijn auto waard?
Wat is de waarde van mijn auto?
Hoeveel belasting betaal ik over koerswinst?
Moet ik belasting betalen over mijn afgeloste woning?
Wanneer betaal ik vermogensbelasting over afbetaalde woning?
Hoeveel geld mag ik storten bij gwk per dag?

Meest populaire vragen

Wanneer wordt belastingteruggave gestort?  
Hoeveel spaargeld mag je hebben zonder belasting te betalen?  
Hoeveel geld mag een kind belastingvrij ontvangen?  
Hoeveel geld mag je van de bank halen?  
Hoeveel procent belasting betaal je in box 1?  
Hoeveel spaargeld mag ik hebben met een uitkering?  
Hoeveel eigen geld mag ik hebben als ik een wajong uitkering heb?  

Alle vragen

Populaire zoekteksten: wat gebeurt er met de spaarrente, dsb rente na 12 oktober 2009, wat gebeurt er met de rente 2013, wat gebeurt er met je spaardeposito, wat gebeurt er metde lopende rente depositogarantiestelsel.
Copyright © 2005-2024 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 20-jun-2024

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: