Vraagbaak: Vanaf welk bedrag meldplicht banken?

Sinds 1994 moeten banken en andere financiŽle instellingen "ongebruikelijke transacties" melden aan het Financial Intelligence Unit-Nederland (FIU-Nederland), voorheen het Meldpunt Ongebruikelijke Transacties (MOT).

Volgens het loket van Overheid.nl dienen (financiŽle) dienstverleners te letten op ongebruikelijke transacties: Als u zich beroeps- of bedrijfsmatig bezighoudt met (financiŽle) dienstverlening, bent u verplicht klantonderzoek te doen bij het aangaan van een zakelijke relatie, het verrichten van een of meer transacties met een totale waarde van meer dan 25.000 euro, en als u vermoedt dat er sprake kan zijn van witwassen of financiering van terrorisme.

De meldingsplicht geldt onder andere voor: banken, kredietinstellingen, effecteninstellingen, beleggingsinstellingen en geldtransactiekantoren; maar ook voor handelaren in zaken van grote waarde en vrije beroepsgroepen, waaronder accountants, bedrijfseconomisch adviseurs, belastingadviseurs en bemiddelaars in onroerende zaken.

Deze meldingsplicht is geregeld in de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft), de Nederlandse wet ter uitvoering van de derde Europese witwasrichtlijn. Lees voor meer informatie hierover dit Wikipedia artikel.

Ga voor meer informatie over dit onderwerp naar deze pagina:

Vraagbaak: Wat is de inkeerregeling?
Als het spaargeld niet of onvolledig wordt opgegeven bij de jaarlijkse belastingaangifte, klopt de aangifte niet. Is er ongewild iets...

Let op: Alhoewel bovenstaande tekst met de grootst mogelijke zorg is samengesteld, kunnen aan deze tekst geen rechten worden ontleend. © 2005-2024 Spaarbaak, lees de voorwaarden.

Vragen die lijken op "Vanaf welk bedrag meldplicht banken?"
Hierboven leest u het eerst gevonden antwoord op de vraag "Vanaf welk bedrag meldplicht banken?". Kies voor mogelijk andere antwoorden een vergelijkbare vraag:

Regelmatig beantwoorden we nieuwe vragen, dus mocht uw specifieke vraag nog niet beantwoord zijn, kom dan binnenkort terug om het nog eens te proberen. Lees verder »

Stel uw vraag
Gebruik het zoekveld hieronder om een andere vraag te stellen. Klik hier om elders op de Spaarbaak website te zoeken. Kijk onderaan deze pagina voor een overzicht van veelgestelde vragen.

Vraag:

Recent beantwoorde vragen

Hoeveel krijg ik voor mijn auto terug?
Hoeveel is mijn auto waard?
Wat is de waarde van mijn auto?
Hoeveel belasting betaal ik over koerswinst?
Moet ik belasting betalen over mijn afgeloste woning?
Wanneer betaal ik vermogensbelasting over afbetaalde woning?
Hoeveel geld mag ik storten bij gwk per dag?

Meest populaire vragen

Wanneer wordt belastingteruggave gestort?  
Hoeveel spaargeld mag je hebben zonder belasting te betalen?  
Hoeveel geld mag een kind belastingvrij ontvangen?  
Hoeveel geld mag je van de bank halen?  
Hoeveel procent belasting betaal je in box 1?  
Hoeveel spaargeld mag ik hebben met een uitkering?  
Hoeveel eigen geld mag ik hebben als ik een wajong uitkering heb?  

Alle vragen

Populaire zoekteksten: meldingsplicht banken, meldplicht banken, meldingsplicht banken grote bedragen, bank meldingsplicht grote bedragen, meldingsplicht banken bedrag.
Copyright © 2005-2024 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 22-jul-2024

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: