Vraagbaak: Mijn werkgever wil mijn spaarloon ergens anders onderbrengen wat voor belasting moet ik erover betalen als ik dat niet wil?

Normaliter komt het spaarloon pas na vier jaar vrij. Voor een beperkt aantal toegestane bestedingsdoeleinden mag het spaarloon voortijdig worden opgenomen. Het voortijdig opnemen van spaargelden in verband met een in de regeling toegestane besteding wordt ook wel deblokkeren genoemd. Indien u uw spaargeld voortijdig wilt opnemen zonder dat het om een toegestane deblokkering gaat, dan wordt er alsnog belasting over geheven. Het gaat dan om de loonbelasting over het bruto ingelegde (opgenomen) bedrag.

Ga voor meer informatie over de toegestane bestedingen naar deze pagina op de website van de Belastingdienst.

Ga voor meer informatie over dit onderwerp naar deze pagina:

Vraagbaak: Hoeveel belasting betalen over spaarloon?
Het bedrag dat u inlegt op uw spaarloonrekening wordt zonder aftrek van belasting op de geblokkeerde spaarrekening gestort. Na vier...

Let op: Alhoewel bovenstaande tekst met de grootst mogelijke zorg is samengesteld, kunnen aan deze tekst geen rechten worden ontleend. © 2005-2024 Spaarbaak, lees de voorwaarden.

Vragen die lijken op "Mijn werkgever wil mijn spaarloon ergens anders onderbrengen wat voor belasting moet ik erover betalen als ik dat niet wil?"
Hierboven leest u het eerst gevonden antwoord op de vraag "Mijn werkgever wil mijn spaarloon ergens anders onderbrengen wat voor belasting moet ik erover betalen als ik dat niet wil?". Kies voor mogelijk andere antwoorden een vergelijkbare vraag:

Regelmatig beantwoorden we nieuwe vragen, dus mocht uw specifieke vraag nog niet beantwoord zijn, kom dan binnenkort terug om het nog eens te proberen. Lees verder »

Stel uw vraag
Gebruik het zoekveld hieronder om een andere vraag te stellen. Klik hier om elders op de Spaarbaak website te zoeken. Kijk onderaan deze pagina voor een overzicht van veelgestelde vragen.

Vraag:

Recent beantwoorde vragen

Hoeveel krijg ik voor mijn auto terug?
Hoeveel is mijn auto waard?
Wat is de waarde van mijn auto?
Hoeveel belasting betaal ik over koerswinst?
Moet ik belasting betalen over mijn afgeloste woning?
Wanneer betaal ik vermogensbelasting over afbetaalde woning?
Hoeveel geld mag ik storten bij gwk per dag?

Meest populaire vragen

Wanneer wordt belastingteruggave gestort?  
Hoeveel spaargeld mag je hebben zonder belasting te betalen?  
Hoeveel geld mag een kind belastingvrij ontvangen?  
Hoeveel geld mag je van de bank halen?  
Hoeveel procent belasting betaal je in box 1?  
Hoeveel spaargeld mag ik hebben met een uitkering?  
Hoeveel eigen geld mag ik hebben als ik een wajong uitkering heb?  

Alle vragen

Populaire zoekteksten: spaarloon werkgever, spaarloon vorige werkgever, wat is mijn spaarloon, spaarloonregeling 2010 vorige werkgever, spaarloon oude werkgever.
Copyright © 2005-2024 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 22-jul-2024

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: