Vraagbaak: Krijg ik mijn geld boven het garantie stelsel van 100.000 terug?

Het spaargeld dat in een spaarrekening of deposito bij een Nederlandse bank is gestort valt onder de garantie van het depositogarantiestelsel. Deze tegoeden zijn gegarandeerd tot het maximumbedrag (momenteel 100.000 euro per persoon per financiële instelling). Indien een financiële instelling failliet gaat heeft elke spaarder bij die instelling recht op een vergoeding van maximaal 100.000 euro. Het deel het maximumbedrag (en dus ook de opgebouwde rente) wordt niet door het garantiestelsel gedekt. De hoofdsom van het zogenaamde "achtergestelde" deposito dat onder meer door de DSB Bank werd aangeboden valt eveneens buiten de dekking van het depositogarantiestelsel.

Volgens de berichten hadden zo'n 4000 mensen meer dan 100.000 euro op hun spaarrekening bij DSB. De beperkte dekking hoeft nog niet te betekenen dat deze spaarders dat deel volledig kwijt zijn. Wel zal het lastiger zijn het geld terug te krijgen en zal het langer duren. Voor het niet gegarandeerde deel zijn zij schuldeiser bij de failliete bank. Om het geld van een achtergesteld deposito of het gedeelte boven de garantiegrens toch terug te kunnen krijgen moet men zich aanmelden bij de DSB curatoren.

Bij soortgelijke situaties in het verleden (bijvoorbeeld bij Van der Hoop Bankiers) bleek dat spaarders uiteindelijk een groot deel van het bedrag boven de garantiegrens terugkregen, zij het met een grotere vertraging.

Update 5-jul-2011: De bij DSB Bank afgesloten achtergestelde deposito’s vallen toch onder het garantiestelsel. De Nederlandsche Bank zal de terugbetaling verzorgen. Zie voor meer informatie dit nieuwsbericht.

Ga voor meer informatie over dit onderwerp naar deze pagina:

Vraagbaak: Hoe krijg ik mijn spaargeld terug dsb?
In de week van 30 november is de aanvraagprocedure voor het depositogarantiestelsel van start gegaan. Rekeninghouders zijn via krantenadvertenties, brieven,...

Let op: Alhoewel bovenstaande tekst met de grootst mogelijke zorg is samengesteld, kunnen aan deze tekst geen rechten worden ontleend. © 2005-2024 Spaarbaak, lees de voorwaarden.

Vragen die lijken op "Krijg ik mijn geld boven het garantie stelsel van 100.000 terug?"
Hierboven leest u het eerst gevonden antwoord op de vraag "Krijg ik mijn geld boven het garantie stelsel van 100.000 terug?". Kies voor mogelijk andere antwoorden een vergelijkbare vraag:

Regelmatig beantwoorden we nieuwe vragen, dus mocht uw specifieke vraag nog niet beantwoord zijn, kom dan binnenkort terug om het nog eens te proberen. Lees verder »

Stel uw vraag
Gebruik het zoekveld hieronder om een andere vraag te stellen. Klik hier om elders op de Spaarbaak website te zoeken. Kijk onderaan deze pagina voor een overzicht van veelgestelde vragen.

Vraag:

Recent beantwoorde vragen

Hoeveel krijg ik voor mijn auto terug?
Hoeveel is mijn auto waard?
Wat is de waarde van mijn auto?
Hoeveel belasting betaal ik over koerswinst?
Moet ik belasting betalen over mijn afgeloste woning?
Wanneer betaal ik vermogensbelasting over afbetaalde woning?
Hoeveel geld mag ik storten bij gwk per dag?

Meest populaire vragen

Wanneer wordt belastingteruggave gestort?  
Hoeveel spaargeld mag je hebben zonder belasting te betalen?  
Hoeveel geld mag een kind belastingvrij ontvangen?  
Hoeveel geld mag je van de bank halen?  
Hoeveel procent belasting betaal je in box 1?  
Hoeveel spaargeld mag ik hebben met een uitkering?  
Hoeveel eigen geld mag ik hebben als ik een wajong uitkering heb?  

Alle vragen

Populaire zoekteksten: 100.000 garantie, bank of scotland garantiestelsel, geldboven 100000, garantie 100.000, 100,ooo garantie.
Copyright © 2005-2024 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 22-jul-2024

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: