Vraagbaak: Hoeveel spaargeld is toegestaan bij zorgtoeslag 2013?
De zorgtoeslag is afhankelijk van uw toetsingsinkomen en dat van uw zorgpartner. Uw belastbaar inkomen uit sparen en beleggen (in box 3) draagt bij aan uw verzamelinkomen dat weer bepalend is voor uw toetsingsinkomen.
Meer spaargeld kan dus een hoger toetsingsinkomen betekenen en dus een lagere zorgtoeslag. Maak voor een indicatie van de effecten van uw inkomen op uw toeslagen een proefberekening op toeslagen.nl.
Update: Per 1 januari 2013 wil de overheid het recht op zorgtoeslag onder andere afhankelijk maken van de hoogte van het vermogen. Personen met een vermogen hoger dan het heffingsvrije bedrag plus € 80.000,- krijgen dan geen zorgtoeslag meer. Als peildatum voor het vermogen geldt 1 januari van het betreffende toeslagjaar. De Tweede Kamer heeft het wetsvoorstel in december 2011 aangenomen. Op 3 april 2012 heeft de Eerste Kamer het wetsvoorstel aangenomen*, zodat de vermogenstoets per 1 januari 2013 in werking treedt.
[bron: rijksoverheid.nl]
Ga voor meer informatie over dit onderwerp naar deze pagina:
Let op: Alhoewel bovenstaande tekst met de grootst mogelijke zorg is samengesteld, kunnen aan deze tekst geen rechten worden ontleend. © 2005-2024 Spaarbaak, lees de voorwaarden.
Vragen die lijken op "Hoeveel spaargeld is toegestaan bij zorgtoeslag 2013?"
Hierboven leest u het eerst gevonden antwoord op de vraag "Hoeveel spaargeld is toegestaan bij zorgtoeslag 2013?". Kies voor mogelijk andere antwoorden een vergelijkbare vraag:
Regelmatig beantwoorden we nieuwe vragen, dus mocht uw specifieke vraag nog niet beantwoord zijn, kom dan binnenkort terug om het nog eens te proberen.
Lees verder »
Stel uw vraag
Gebruik het zoekveld hieronder om een andere vraag te stellen.
Klik hier om elders op de Spaarbaak website te zoeken.
Kijk onderaan deze pagina voor een overzicht van veelgestelde vragen.
Recent beantwoorde vragen
Meest populaire vragen
Alle vragen