Vraagbaak: Hoeveel procent van de nederlanders is miljonair?

Volgens deze cijfers van het CBS waren er eind 2009 in Nederland 154 duizend huishoudens met een vermogen van meer dan één miljoen euro. Dat is zo'n 2% van het totale aantal huishoudens. (Nb. dit vermogen is het verschil tussen bezittingen en schulden, dus inclusief eventuele overwaarde in het eigen huis).

Volgens het Statistisch jaarboek 2009 van het CBS zijn miljonairs vooral 55-plussers. Het gemiddeld vermogen loopt op naarmate mensen ouder zijn. Een huishouden waarvan de kostwinnaar bijna met pensioen gaat (60-65 jaar) heeft gemiddeld het grootste vermogen. In 2006 had deze groep gemiddeld ruim 250 duizend euro.

In 2006 waren er ruim honderdduizend huishoudens met een vermogen van één miljoen euro of meer. Gemiddeld ging het om een vermogen van bijna drie miljoen euro. De hoofdkostwinners van deze rijke huishoudens waren vaak al enigszins op leeftijd. Ruim 39 duizend miljonairs waren 65-plussers, terwijl er bijna 32 duizend tussen de 55 en 65 jaar waren. Slechts duizend miljonairs waren jonger dan 35 jaar. In de loop van 2008 is het aandelenbezit van huishoudens veel minder waard geworden. In de voorlopige cijfers van eind 2009 is te zien dat het aantal miljonairs is gedaald van 164 duizend naar 154 duizend huishoudens.

Waarschijnlijk zijn er nog niet zoveel miljardairs in Nederland, want preciese cijfers daarover hebben we bij bovengenoemde bronnen niet gevonden.

Ga voor meer informatie over dit onderwerp naar deze pagina:

Vraagbaak: Wat is veel spaargeld?
Veel spaarders willen weten of ze goed bezig zijn. Men wil weten of er voldoende geld gespaard is en of...

Let op: Alhoewel bovenstaande tekst met de grootst mogelijke zorg is samengesteld, kunnen aan deze tekst geen rechten worden ontleend. © 2005-2024 Spaarbaak, lees de voorwaarden.

Vragen die lijken op "Hoeveel procent van de nederlanders is miljonair?"
Hierboven leest u het eerst gevonden antwoord op de vraag "Hoeveel procent van de nederlanders is miljonair?". Kies voor mogelijk andere antwoorden een vergelijkbare vraag:

Regelmatig beantwoorden we nieuwe vragen, dus mocht uw specifieke vraag nog niet beantwoord zijn, kom dan binnenkort terug om het nog eens te proberen. Lees verder »

Stel uw vraag
Gebruik het zoekveld hieronder om een andere vraag te stellen. Klik hier om elders op de Spaarbaak website te zoeken. Kijk onderaan deze pagina voor een overzicht van veelgestelde vragen.

Vraag:

Recent beantwoorde vragen

Hoeveel krijg ik voor mijn auto terug?
Hoeveel is mijn auto waard?
Wat is de waarde van mijn auto?
Hoeveel belasting betaal ik over koerswinst?
Moet ik belasting betalen over mijn afgeloste woning?
Wanneer betaal ik vermogensbelasting over afbetaalde woning?
Hoeveel geld mag ik storten bij gwk per dag?

Meest populaire vragen

Wanneer wordt belastingteruggave gestort?  
Hoeveel spaargeld mag je hebben zonder belasting te betalen?  
Hoeveel geld mag een kind belastingvrij ontvangen?  
Hoeveel geld mag je van de bank halen?  
Hoeveel procent belasting betaal je in box 1?  
Hoeveel spaargeld mag ik hebben met een uitkering?  
Hoeveel eigen geld mag ik hebben als ik een wajong uitkering heb?  

Alle vragen

Populaire zoekteksten: procent vragen, Hoeveel procent van de nederlanders, hoeveel procent vragen, Hoeveel procent is miljonair, hoeveel procent van de nederlanders is miljonair.
Copyright © 2005-2024 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 25-jun-2024

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: