Ministerie van FinanciŽn, 9-jul-2010

De Jager geeft spaarloon vrij

Minister van FinanciŽn Jan Kees de Jager heeft besloten het spaarloon vrij te geven op 15 september 2010. De Jager komt daarmee tegemoet aan een in de Tweede Kamer breed gedragen wens.

De maatregel betekent een potentiŽle bestedingsimpuls van ruim 4 miljard euro.

Het spaarloon wordt gedeblokkeerd op 15 september 2010, een datum die in overleg met de banken is bepaald. Het gaat om alle spaarloontegoeden die in de periode van 2006 tot en met 2009 door ongeveer 2 miljoen mensen zijn opgebouwd. Spaarders krijgen vanzelf bericht over wat zij moeten doen om over het geld te kunnen beschikken. Opname van het spaarloon is niet verplicht.

Minister De Jager: ĒDoor het spaarloon vrij te geven kunnen mensen eerder dan gepland over het opgebouwde saldo beschikken. Dat leidt tot extra aankopen. Het effect daarvan moeten we niet overschatten, maar het is zeker een steuntje in de rug voor het prille herstel van onze economie. Het is een positief signaal.Ē

Spaarloonregeling
Met de spaarloonregeling kunnen werknemers belastingvrij een deel van hun brutoloon sparen. Het gaat daarbij om een bedrag van maximaal Ä 613 per kalenderjaar. Het geld moet dan op een aparte spaarrekening worden gestort en ten minste vier jaar vast staan. In bepaalde gevallen, zoals bij de aankoop van een eigen woning of de start van een eigen onderneming, mag het geld eerder - belastingvrij - worden opgenomen.

Bron: Ministerie van FinanciŽn

Zie ook:

  • Spaarloon wordt in september vrijgegeven
    Het kabinet geeft het spaarloon vanaf half september 2010 vrij. Dat heeft demissionair minister Jan Kees de Jager van FinanciŽn vrijdag gezegd na afloop van de ministerraad.

Meer nieuws:

Populaire zoekteksten: spaarloon uitkeren, opnemen spaarloonregeling, spaarloon, spaarloon Ministerie van Financien, ing spaarloon uitbetalen.
Copyright © 2005-2024 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 13-jun-2024

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: