Mm, 22-mrt-2010

DSB-spaarders laten miljoenen liggen

Volgens De Nederlandsche Bank hebben zo'n 73.000 spaarders geen teruggave van hun spaartegoed bij DSB aangevraagd. In totaal gaat het om een bedrag van 4,8 miljoen euro.

Vandaag is de laatste dag dat spaarders hun vergoeding vanuit het depositogarantiestelsel konden aanvragen. Wie nog een vergoeding wil ontvangen moet snel zijn. Na vandaag neemt De Nederlandsche Bank (DNB) geen aanvragen meer in behandeling en moeten spaarders die alsnog hun spaargeld willen terugzien aansluiten in de rij van overige schuldeisers bij de DSB curatoren.

Volgens de woordvoerder van DNB gaat het in 52.000 gevallen om spaarrekeningen met een tegoed lager dan 10 euro, dus die spaarders vonden het blijkbaar niet de moeite waard om een aanvraag in te dienen.

Daarnaast zijn er dus nog zo'n 21.000 spaarders met een hoger tegoed. Een snelle rekensom leert dat het hierbij om gemiddeld minimaal 200 euro per spaarrekening gaat, dus dat lijkt ons zeker de moeite waard!
Mogelijk zitten bij deze spaarrekeningen enkele rekeningen met hogere tegoeden, waarvan de houder is overleden of om andere reden er niet aan toegekomen is om zijn claim bij de Nederlandsche bank in te dienen.

Bron: nu.nl

Zie ook:

  • DNB: 100.000 DSB-klanten hebben nog geen aanvraag ingediend
    93% van de DSB-klanten die een vergoeding hebben aangevraagd bij De Nederlandsche Bank, hebben hun geld terug. Tot heden is bijna 3 miljard euro uitbetaald aan DSB-klanten.
  • Dossier: DSB
    De DSB Bank van Dirk Scheringa veroorzaakte heel wat beweging op de spaarmarkt. Na aanvankelijk als dubieuze leenboer naam te hebben gemaakt, betrad DSB de spaarmarkt met hoge spaarrentes en een gratis betaalrekening die zelfs rente opleverde.

Meer nieuws:

Populaire zoekteksten: "leasplanbank nl", dsb miljoenen.
Copyright © 2005-2024 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 20-jun-2024

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: