Mm, 20-jan-2010

Dossier: DSB

De DSB Bank van Dirk Scheringa veroorzaakte heel wat beweging op de spaarmarkt. Na aanvankelijk als dubieuze leenboer naam te hebben gemaakt, betrad DSB de spaarmarkt met hoge spaarrentes en een gratis betaalrekening die zelfs rente opleverde.

De DSB zorgde ervoor dat de concurrentie werd verscherpt en dat grootbanken langzaam maar zeker beseften dat hun spaarders niet zomaar een melkkoe waren. Dirk Scheringa werd alom geroemd en in 2008 zelfs verkozen tot topman van het jaar*.

In 2009 kwam de bank jammerlijk ten val nadat de kredietcrisis toesloeg en de bijzondere hypotheekconstructies minder fortuinlijk bleken dan gedacht. Mondige gedupeerden verenigden zich en zorgen voor ongunstige media aandacht, waarna een enkele oproep op televisie voldoende was om de bank versneld in de afgrond te doen storten.

Dit dossier geeft een overzicht van de belangrijkste artikelen, nieuwsberichten en vragen met betrekking tot DSB.

Nieuws

Artikelen

  • Bankieren zonder te betalen
    Alle grote banken vragen tegenwoordig een vergoeding voor het bankieren. Vroeger leverde geld iets op als je het naar de bank bracht. Kan dat dan tegenwoordig nergens meer?
  • Veilig sparen met garantie
    De meeste spaarders hechten veel aan zekerheid. Om de spaarders in deze wens te ondersteunen is door de Nederlandse banken gezamelijk een garantieregeling in het leven geroepen.

Vragen

Tools

  • De Spaarbaak vraagbaak
    Zoek via deze pagina naar antwoorden op veelgestelde vragen. Tevens geeft deze pagina een overzicht van veelgestelde vragen.

Links

© 2005-2024 Spaarbaak. Niets uit deze uitgave mag worden gepubliceerd of vermenigvuldigd zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur. Alhoewel deze uitgave met de grootst mogelijke zorg is samengesteld, kunnen aan deze uitgave geen rechten worden ontleend.

Populaire zoekteksten: testing, afwikkeling betaalrekening DSB, dsb helft uitbetalen, radar eigenstijl sparen, recent nieuws dirk scheringa.
Copyright © 2005-2024 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 15-jun-2024

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: