Mm, 12-dec-2009

DSB aanvraagprocedure depositogarantiestelsel gestart

Vanaf 30 november 2009 is de aanvraagprocedure voor het depositogarantiestelsel gestart. De DNB heeft een website geopend en is op 11 december begonnen met uitbetalen. DSB heeft saldo-overzichten verzonden.

In de week van 30 november is de aanvraagprocedure voor het depositogarantiestelsel van start gegaan. De Nederlandsche Bank (DNB) heeft e-mails en brieven verstuurd met praktische informatie over het aanvragen van een vergoeding onder het depositogarantiestelsel. Voor snelle verwerking moeten spaarders hun aanvraag indienen via de speciale website www.dgs-dsb.nl. Deze website is sinds 2 december 2009 geopend.

Update 12 december: Vanaf 11 december is DNB begonnen met uitbetalen. De vergoeding wordt als spoedbetaling onder vermelding van "VERGOEDING DGS DSB" overgemaakt. Meerdere spaarders hebben bevestigd dat ze nu hun gehele spaarsaldo vergoed hebben gekregen.

Om in te loggen is ter identificatie een DigiD met SMS-functie vereist. Na het inloggen wordt een overzicht getoond van de persoonlijke gegevens, het tegoed bij DSB Bank, eventuele schulden van kredieten en leningen en - indien van toepassing - het reeds uitgekeerde voorschot. Het getoonde tegoed is inclusief de rente tot 12 oktober 2009. Na controle kan men gegevens goedkeuren of aanpassen. Vervolgens volgt een rijtje vragen om te controleren of men voldoet aan de voorwaarden van het depositogarantiestelsel. Na een laatste overzicht van gegeven informatie en antwoorden waarop men een e-mail adres moet invullen, moet men tenslotte nogmaals met DigiD en SMS inloggen om de aanvraag te 'ondertekenen' en in te dienen. Na het indienen wordt een bevestiging getoond en kan men het aanvraagformulier als PDF downloaden. Het formulier hoeft daarna niet meer per post worden ingestuurd.

Naast het op de DNB website weergegeven saldo-overzicht verstuurt DSB Bank in de week van 30 november per post saldo-overzichten van de tegoeden die u heeft bij DSB Bank. Voor de aanvraag onder het depositogarantiestelsel hoeft hier niet op te wachten indien u akkoord bent met de op de DNB website getoonde bedragen. In de overzichten van DSB staan normaliter dezelfde bedragen vermeld. In de toelichting bij het overzicht geeft DSB aan dat per product een overzicht wordt verstuurd. Verder wordt vermeld dat jaaropgaven vr maart 2010 op reguliere wijze worden verstrekt, onder vermeldnig van de saldi op 1 januari en 31 december 2009.

Lees dit eerdere nieuwsbericht voor meer informatie over DigiD. Ga voor verdere informatie en voor vragen naar de DNB website. Zie ook deze PDF van DNB en de DSB website. Rekeninghouders die op 14 december 2009 nog geen bericht hebben ontvangen, worden verzocht contact op te nemen met de Informatiedesk van de Nederlandsche Bank: 0800 020 1068 (gratis) op werkdagen van 08.00 tot 19.00 uur of mail: info@dnb.nl.

© 2005-2024 Spaarbaak. Niets uit deze uitgave mag worden gepubliceerd of vermenigvuldigd zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur. Alhoewel deze uitgave met de grootst mogelijke zorg is samengesteld, kunnen aan deze uitgave geen rechten worden ontleend.

Meer nieuws:

Populaire zoekteksten: depositogarantiestelsel dsb, dsb depositogarantiestelsel, dsb bank depositogarantiestelsel, dnb dsb depositogarantiestelsel, depositogarantiestelsel dsb bank.
Copyright © 2005-2024 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 15-jul-2024

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: