Mm, 16-feb-2010

ASN stopt met gratis spaarbankpas

ASN Bank biedt vanaf 2010 geen gratis spaarbankpas meer aan. Hiermee is de laatste gratis pinpas van Nederland komen te vervallen.

De maatschappelijk verantwoorde ASN Bank bood tot voor kort bij de spaarrekeningen ASN Ideaalsparen en ASN Meersparen spaarders de mogelijkheid om zonder verdere kosten een gratis pinpas aan te vragen.

Met deze in 2004 geïntroduceerde* ASN Spaarbankpas kreeg de spaarder extra opnamemogelijkheden. In Nederland kon bij alle geldautomaten dagelijks € 250,- worden opgenomen. Tevens kon met de pas en de bijbehorende pincode aankopen tussen € 250,- en € 9.975,- worden betaald. Door het aanbieden van deze pas in combinatie met een goede rente viel ASN Ideaalsparen dusdanig op dat Spaarbaak in 2009 dit artikel eraan heeft gewijd.

Onlangs is ASN Bank gestopt met het aanbieden van deze pas. In nieuwe versies van de folders wordt geen woord meer gerept over de spaarbankpas, terwijl deze voorheen nog werd aangeprezen als "gratis en pvc-vrij". Ook op de website zijn vrijwel alle verwijzingen naar de ASN Spaarbankpas verdwenen. Een eerder verschenen mededeling op de website is niet meer terug te vinden. Hierin gaf ASN aan dat de overgang van magneetstrip naar EMV-chip een te kostbare vervanging zou betekenen en dat klanten de spaarbankpas maar zelden gebruiken. ASN gaat hiermee voorbij aan het feit dat deze pas juist handig was om in noodgevallen toch wat geld te kunnen pinnen of grote aankopen mee te betalen. Update 27-apr-2010: De mededeling is momenteel hier te vinden.

Navraag bij ASN leert dat de pas inderdaad niet meer wordt aangeboden en tevens voor bestaande rekeninghouders komt te vervallen. Volgens de ASN medewerker waarmee wij spraken kan de spaarbankpas vanaf juli 2010 niet meer worden gebruikt en krijgen rekeninghouders daar nog bericht over. Als reden werd gegeven dat de pas niet meer voldeed aan de huidige standaarden en dat met de ASN Wereldpas bij de ASN Bankrekening een goed alternatief wordt geboden. Aan die bankrekening zijn echter wel kosten verbonden (€ 1,50 p/maand). Voordeel van de ASN Bankrekening is wel dat deze als enige betaalrekening in Nederland creditrente (momenteel 1,0%) vergoed over het tegoed op de rekening.

Helaas is hiermee - voor zover wij kunnen zien - de laatste mogelijkheid voor een gratis betaalpas komen te vervallen. Hopelijk dienen zich in de toekomst nieuwe aanbieders aan die tegen de trend in het betalen wel betaalbaar willen houden.

Zie ook:

  • In de schijnwerper: ASN Ideaalsparen
    Doordat renteverlagingen aan de orde van de dag zijn, vallen spaarrekeningen met andere voordelen meer op. Bijvoorbeeld die van ASN Ideaalsparen. Spaarbaak neemt de proef op de som en opent zelf een rekening. Onze ervaringen? Lees verder...

© 2005-2024 Spaarbaak. Niets uit deze uitgave mag worden gepubliceerd of vermenigvuldigd zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur. Alhoewel deze uitgave met de grootst mogelijke zorg is samengesteld, kunnen aan deze uitgave geen rechten worden ontleend.

Meer nieuws:

Populaire zoekteksten: asn spaarbankpas, testing, spaarbankpas asn, spaarbankpas, heraanvraag asn wereldpas.
Copyright © 2005-2024 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 20-jun-2024

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: