Overheidsinformatie.nl, 1-jul-2005

Zalm: In september spaarloon vrij

Onder druk van de Kamer zal minister Zalm van FinanciŽn de circa 4,5 miljard euro aan spaarloontegoeden in september 2005 vrijgeven.

Het "extraatje" voor de burgers is een poging om de kwakkelende economie een impuls te geven.

Toch heeft Zalm 'niet de illusie' dat de 4,5 miljard volledig in de bestedingen komt. Verder weerspreekt de VVD'er de stelling dat ook het vrijgekomen spaarloon in 2003 voor extra economische groei - toen 0,2 procentpunt - heeft gezorgd. Die berekening heeft het Centraal Planbureau volgens hem vooraf uitgevoerd, maar deze is achteraf nooit bevestigd.

Wel wijst Zalm erop dat de extra bestedingen betekenen dat er op een later moment minder geconsumeerd wordt. 'Maar dan is er een iets betere conjunctuur', hoopt de liberaal. De koepel van Nederlandse banken NVB vindt het 'spijtig' dat mensen hun spaargeld opnemen. 'Maar ze gaan dan ook meer consumeren, wat de economie vooruit helpt', aldus een woordvoerder. 'En daar worden de banken dan weer beter van.'

Zie ook:
††† Nu.nl: 'Spaarloon nu vrij opnemen'
††† Telegraaf.nl: Spaarloon vrij per 1 september

Bron: Overheidsinformatie.nl

Meer nieuws:

Populaire zoekteksten: spaarloon 2008, spaarloon vrij, spaarloon VRIJ opnemen, spaarloon vrij 2008, vrijkomen spaarloon.
Copyright © 2005-2024 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 25-mei-2024

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: