Mm, 19-nov-2010

WestlandUtrecht wil hogere rente kunnen bieden

De WestlandUtrecht Bank wil af van de door de Europese Commissie opgelegde beperkingen bij het aantrekken van spaargeld. Met een hogere spaarrente wil de bank meer spaarders vinden.

De Europese Commissie heeft banken die steun ontvingen van de staat tijdens de bankcrisis beperkingen opgelegd bij het bepalen van de rentetarieven. Dit is gedaan om te voorkomen dat een bank met behulp van de staatssteun een ongeremd hogere spaarrente kan bieden en daarmee haar concurrenten uit de markt kan prijzen.

De WestlandUtrecht bank is sinds afgelopen week een commercieel- en operationeel zelfstandig onderdeel van ING Groep. Volgens topman Sjaak de Graaf in een gesprek met Het Financieele Dagblad kan de bank door de Brusselse restricties niet scherp genoeg concurreren. De Graaf zegt dat de Bank nu 'commercieel en operationeel los van ING' staat. 'Als we hebben bewezen los te staan, vind ik niet dat wij moeten worden gedwongen om met onze handen gebonden te opereren.'

Momenteel (peildatum 22-nov-2010) staat de WestlandUtrecht SpaarOnline Rekening op een achtste plaats in het Spaarbaak Renteoverzicht. Onze ervaring is dat spaarders die op zoek zijn naar een nieuwe rekening vooral kijken naar rekeningen in de top-3. Topman De Graaf stelt: 'De spaarmarkt is zeer prijsgevoelig. Maar als onderdeel van ING mogen wij niet de scherpste tarieven bieden. Daardoor is het moeilijk om substantiŽle bedragen aan te trekken. We bieden nu 2,25%. Dat is te laag om consumenten te doen overstappen.'

Volgens het herstructureringsplan dat door de Europese Commissie is opgelegd nadat ING twee keer staatssteun heeft gekregen zal ING Groep diverse activiteiten onderbrengen in WestlandUtrecht zodat deze als zelfstandig onderdeel op termijn kan worden verkocht of naar de beurs kan worden gebracht. Volgens De Graaf verloopt de herstructurering conform de plannen, maar moet de bank wel scherp genoeg kunnen concurreren om met de aangetrokken financiering voldoende op eigen benen te kunnen staan.

Bron: fd.nl

Meer nieuws:

Populaire zoekteksten: sjaak de graaf, ervaringen westland utrecht, westland utrecht onderdeel van, sjaak de graaf ing, "Sjaak de Graaf" bank.
Copyright © 2005-2024 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 25-mei-2024

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: