Jan Scheepers, 2-jan-2013

Gouden Spaarvarken 2012 gewonnen door WestlandUtrecht Bank

Het Gouden Spaarvarken, de prijs voor de best renderende spaarrekening zonder beperkende voorwaarden, is over 2012 gewonnen door WestlandUtrecht Bank met de ‘SpaarOnline Rekening’.

Vergelijkingssite Spaarinformatie.nl die de prijs voor de vierde keer uitreikt, houdt voor spaarrekeningen het hele jaar dagelijks alle spaarrentes op de Nederlandse spaarmarkt bij. Over heel 2012 heeft de ‘SpaarOnline Rekening’ van WestlandUtrecht Bank een effectieve rente opgeleverd van 2,73% het hoogste gemiddelde rendement van alle spaarrekeningen.

De tweede en derde plaats wordt ingenomen door de ‘Spaarrekening’ van MoneYou en de ‘RentePlus Rekening’ van Centraal Beheer beide met een rente van 2,70%. Wederom bleven dit jaar de grootbanken zoals ABN AMRO, Rabobank en ING achter. Bij hen lag de gemiddelde rente van een spaarrekening zonder voorwaarden in 2012 ruim 0,80% lager rond de 1,9%.

MoneYou, in 2009 & 2010 winnaar van het Gouden Spaarvarken en in 2011 een vierde plek scoort met een tweede plek in 2012 wederom hoog. Over de afgelopen vier jaar bood MoneYou met een gemiddelde van 2,86% de hoogste spaarrente. Spaarrekeningen bij andere banken gaven gedurende deze vier jaar een lagere rente.

Veranderingen in de top
Vanaf het begin van 2012 is de gemiddelde spaarrente van de top-10 omlaag gekropen van 3,0% naar 2,4% aan het einde van het jaar. Gedurende het hele jaar waren de renteverschillen in de top-10 zeer klein. Banken volgden elkaar snel op met de renteverlagingen. Wel zagen we dit jaar twee nieuwkomers in de top-3 komen: SNS Bank en Argenta. Deze twee banken kwamen halverwege het jaar onverwacht direct in de top terecht en staan daar samen met de winnaar van dit jaar WestlandUtrecht Bank nog steeds. Een plek in de top-10 lijkt voor sommige banken nog steeds belangrijk. Of dit in 2013 zal resulteren in hogere spaarrente valt nog te bezien. Dit zal onder meer afhangen van de ontwikkelingen van de Europese economie en het bijbehorende rentetarief van de ECB. De verwachting is dat deze ook in 2013 nog op een laag niveau zullen blijven.

Regelmatig vergelijken loont
Opvallend is dat ondanks de lage spaarrente in 2012 wel flink gespaard werd. Het totale spaartegoed is volgens de cijfers van het CBS in 2012 met bijna 20 Miljard Euro gestegen naar ongeveer 325 Miljard Euro. Vreemd genoeg is er wel minder aandacht besteed op welke spaarrekening we ons spaargeld hebben gezet: gemiddeld ontvangen we zo’n 1,80% rente terwijl bijvoorbeeld de winnaar van het Gouden Spaarvarken, WestlandUtrecht Bank, op dit moment een spaarrente van 2,40% geeft.

Een teken dat veel mensen er goed aan zouden doen om hun spaarrente te vergelijken met die van andere spaarrekeningen en bij grote verschillen een overstap te overwegen. Dit kan in sommige gevallen honderden euro's per jaar opleveren.

Bron: GoudenSpaarvarken.nl

Zie ook:

Meer nieuws:

Populaire zoekteksten: westlandutrecht spaarrentes afgelopen jaren, westland utrecht 2013, westlandutrecht, westlandutrecht bank vergelijken.
Copyright © 2005-2024 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 25-feb-2024

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: