Mm, 12-mei-2011

Nederlanders sparen maandelijks ruim 200 euro

Dat Nederlanders spaarzaam zijn wisten we al. Uit onderzoek is nu ook gebleken in welke mate dat is: 86% van de Nederlanders spaart gemiddeld 216 euro per maand.

De overige 14% spaart niet. Dit blijkt uit een onderzoek van ING naar het spaargedrag van Nederlanders onder ruim 1000 deelnemende oonsumenten.

Meer dan de helft (52%) van de deelnemers spaart automatisch en zet standaard elke maand een bedrag opzij. Jongeren (tot 30 jaar) sparen minder vaak automatisch, 64% van hen spaart niet automatisch. Veel spaarders hebben meerdere spaarrekeningen (54%), vaak bij verschillende banken (33%). Spaarders met een hogere opleiding hebben vaker een spaarrekening bij meerdere banken (47%). Bijna een kwart (23%) zet het geld niet alleen op de bankrekening, maar spaart ook nog geld in contanten.

Consumenten maken op dit moment nog weinig gebruik van hulp om een optimaal rendement te halen. Grofweg een derde maakt wel eens gebruik van de hulp van familie of vrienden (32%), online vergelijkingssites (32%) of vraagt hulp bij de bank (37%).

Slechts een kwart van de Nederlanders houdt zich actief bezig met het rendement van hun spaargeld, dus daar is nog ruimte voor verbetering. Doordat driekwart niet regelmatig kijkt of het spaargeld wel voldoende rente oplevert is het momenteel een goede periode voor de grotere banken die dankzij een lagere spaarrente hogere winsten kunnen boeken.

Bron: ing.nl

Meer nieuws:

Populaire zoekteksten: spaargedrag nederlanders, spaargeld nederlanders, maandelijks sparen, 30jaar sparen, hoe 200 euro sparen.
Copyright © 2005-2024 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 23-jun-2024

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: