Consumentenbond, 7-dec-2007

Consumentenbond: banksparen moet doorgaan

De Consumentenbond dringt er bij de Eerste Kamer op aan akkoord te gaan met de Wet banksparen, zodat deze per 1 januari 2008 van kracht kan worden.

Deze wet biedt consumenten de kans om niet langer alleen bij verzekeraars, maar ook bij banken fiscaal voordelig te sparen of beleggen voor hun oude dag of aflossing van de hypotheek. Door grotere concurrentie tussen banken en verzekeraars zullen de producten aanzienlijk goedkoper worden.

De Eerste Kamer buigt zich maandag en dinsdag over de nieuwe wet. In voorbereiding daarop komt de markt inmiddels goed op stoom. Niet alleen banken zeggen er klaar voor te zijn. Ook verzekeraars melden hun producten te zullen gaan aanpassen om de concurrentie met de banken aan te kunnen. Dit is precies het effect dat de indieners van het initiatief-wetsvoorstel Depla (PvdA) en Blok (VVD) en met hen de Consumentenbond beoogden.

Als gevolg van het wetsvoorstel zal voor een Ėbeperkt- aantal belastingplichtigen het bedrag dat maximaal aan lijfrentepremie kan worden besteed, omlaag gaan. Dit is gedaan om ís rijks schatkist niet al te zeer te belasten. De Consumentenbond erkent dat dit een vervelend bijverschijnsel is. Maar het belang van de vele miljoenen andere consumenten die goedkoper uit zullen zijn, vindt de Consumentenbond doorslaggevend.

Bron: Consumentenbond

Meer nieuws:

Populaire zoekteksten: consumentenbond banksparen, banksparen consumentenbond, consumentenbond sparen, bank of scotland sparen consumentenorganisatie, banksparen belastingvoordeel.
Copyright © 2005-2024 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 25-mei-2024

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: