CBS, 6-aug-2011

Inflatie stijgt in juli naar 2,6 procent

De inflatie is in juli 2011 gestegen naar 2,6 procent. In juni bedroeg de inflatie nog 2,3 procent.

Na het lage niveau in juli 2009 is de inflatie de afgelopen twee jaar opgelopen. Dit blijkt uit cijfers van het CBS. De inflatie is hiermee hoger dan de spaarrente van veel vrije spaarrekeningen en bereikt het renteniveau van rekeningen in de Spaarbaak Top-10.

De inflatie is vooral gestegen door hogere prijzen van pakketreizen naar het buitenland, benzine en aardgas. Lagere prijzen van aardappelen en kleding drukten de inflatie.

In juli was de gemiddelde huurverhoging 1,7 procent. Voor de meeste huurwoningen is dit jaar een maximale huurstijging van 1,3 procent wettelijk toegestaan. Voor een klein deel zijn fors hogere stijgingen mogelijk, waardoor het gemiddelde boven 1,3 procent uitkomt.

In juli is de inflatie in Nederland volgens de Europees geharmoniseerde methode (HICP) gestegen naar 2,9 procent. In de eurozone was de inflatie 2,5 procent. De Nederlandse inflatie is daarmee voor het eerst na november 2009 hoger dan die van de eurozone.

Zie deze PDF voor het volledige persbericht inclusief tabellen en grafieken.

Bron: cbs.nl

Zie ook:

  • Inflatie stijgt in mei naar 2,3 procent
    De inflatie is in mei 2011 gestegen naar 2,3 procent, het hoogste cijfer in tweeŽnhalf jaar tijd. In april bedroeg de inflatie nog 2,1 procent.
  • Dossier: Inflatie
    Inflatie zorgt ervoor dat het geld minder waard wordt. Voor mensen met spaargeld is inflatie een zorg, voor mensen met schulden is inflatie een zegen. In dit dossier is alle informatie over inflatie verzameld.

Meer nieuws:

Populaire zoekteksten: testing, inflatie juli 2011, huurverhoging 2013, inflatie nederland 2009 tot 2011, inflatie hoger dan spaarrente.
Copyright © 2005-2024 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 12-jun-2024

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: