Vraagbaak: Wat is je betaalrekening en wat is je plusrekening?

De plusrekening is een spaarrekening van de Postbank, later over gegaan in ING. De plusrekening werd destijds geïntroduceerd naast de sterrekening, de renterekening en de kapitaalrekening als een rekening zonder voorwaarden en een goede rente.

Doordat de Postbank cq. ING de rente stelselmatig niet verhoogde (om het bij introduceren van nieuwe spaarrekeningen deze aantrekkelijk te kunnen presenteren), viel de rente steeds verder tegen in vergelijking met andere spaarrekeningen. Doordat veel spaarders bij de Postbank/ING hun geld op deze spaarrekeningen lieten staan, kon de bank hier zonder al te veel moeite meer winst op maken dan op andere rekeningen. Opmerkelijk is dat ING begin 2010 tegen de trend in de rente op de plusrekening heeft verhoogd. Mogelijk is dit een reactie op het weglopen van spaarders. (Zie ook het artikel Waarom overstappen voor een procentje meer?).

Momenteel kunnen nieuwe plusrekeningen niet meer worden geopend, bestaande plusrekeningen kunnen wel worden aangehouden. In het renteoverzicht van de ING rekeningen is te zien wat de huidige rente van de plusrekening is.

Ga voor meer informatie over dit onderwerp naar deze pagina:

Lagere rente verhoogt winst Postbank
De Postbank heeft vorig jaar 140 miljoen extra winst behaald ten koste van de spaarders, door de rente op spaarrekeningen structureel laag te houden.

Let op: Alhoewel bovenstaande tekst met de grootst mogelijke zorg is samengesteld, kunnen aan deze tekst geen rechten worden ontleend. © 2005-2023 Spaarbaak, lees de voorwaarden.

Vragen die lijken op "Wat is je betaalrekening en wat is je plusrekening?"
Hierboven leest u het eerst gevonden antwoord op de vraag "Wat is je betaalrekening en wat is je plusrekening?". Kies voor mogelijk andere antwoorden een vergelijkbare vraag:

Regelmatig beantwoorden we nieuwe vragen, dus mocht uw specifieke vraag nog niet beantwoord zijn, kom dan binnenkort terug om het nog eens te proberen. Lees verder »

Stel uw vraag
Gebruik het zoekveld hieronder om een andere vraag te stellen. Klik hier om elders op de Spaarbaak website te zoeken. Kijk onderaan deze pagina voor een overzicht van veelgestelde vragen.

Vraag:

Recent beantwoorde vragen

Hoeveel krijg ik voor mijn auto terug?
Hoeveel is mijn auto waard?
Wat is de waarde van mijn auto?
Hoeveel belasting betaal ik over koerswinst?
Moet ik belasting betalen over mijn afgeloste woning?
Wanneer betaal ik vermogensbelasting over afbetaalde woning?
Hoeveel geld mag ik storten bij gwk per dag?

Meest populaire vragen

Wanneer wordt belastingteruggave gestort?  
Hoeveel spaargeld mag je hebben zonder belasting te betalen?  
Hoeveel geld mag een kind belastingvrij ontvangen?  
Hoeveel geld mag je van de bank halen?  
Hoeveel procent belasting betaal je in box 1?  
Hoeveel spaargeld mag ik hebben met een uitkering?  
Hoeveel eigen geld mag ik hebben als ik een wajong uitkering heb?  

Alle vragen

Populaire zoekteksten: van ing plusrekening naar betaalrekening tijdsduur, plus rekening spaar en betaalrekening, plusrekening internet spaarrekening, van betaalrekening naar plusrekening, van plusrekening naar betaalrekening ing.
Copyright © 2005-2023 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 1-apr-2023

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: