Vraagbaak: Wat is de ABN AMRO AEX Spaarrekening?

De AEX Spaarrekening is een spaarproduct van ABN AMRO dat zich presenteert als een hybride spaarrekening, dat wil zeggen dat het de eigenschappen van sparen en beleggen combineert. In het geval van de ABN AMRO AEX Spaarrekening gaat het om een spaarrekening waarvan de inleg gegarandeerd is, maar de rente opbrengst afhankelijk is van de stijging van de AEX Index.

De rente wordt berekend op basis van de stijging van deze index. Stijgt de index niet, dan ontvangt u geen rente, stijgt de index wel, dan ontvangt u dezelfde stijging als rente, met een maximum van momenteel 6,0% (peildatum 30 maart 2010). Een overzicht van de gerealiseerde rente sinds 2006 is te vinden op deze webpagina van ABN AMRO.

Volgens de productvoorwaarden wordt de AEX Index door ABN AMRO slechts gebruikt als hulpmiddel bij het berekenen van het rentepercentage. Het gaat hier dus om een spaarrekening en zoals alle spaarrekeningen in Nederland is ook het spaartegoed op een ABN AMRO AEX Spaarrekening gegarandeerd door het depositogarantiestelsel.

Ga voor meer informatie over dit onderwerp naar deze pagina:

Vraagbaak: Is sparen veilig?
Tegoeden in betaalrekeningen, spaarrekeningen en deposito's worden in Nederland gegarandeerd tot een zekere hoogte. In principe valt iedere bank in...

Let op: Alhoewel bovenstaande tekst met de grootst mogelijke zorg is samengesteld, kunnen aan deze tekst geen rechten worden ontleend. © 2005-2024 Spaarbaak, lees de voorwaarden.

Vragen die lijken op "Wat is de abn amro aex spaarrekening?"
Hierboven leest u het eerst gevonden antwoord op de vraag "Wat is de abn amro aex spaarrekening?". Kies voor mogelijk andere antwoorden een vergelijkbare vraag:

Regelmatig beantwoorden we nieuwe vragen, dus mocht uw specifieke vraag nog niet beantwoord zijn, kom dan binnenkort terug om het nog eens te proberen. Lees verder »

Stel uw vraag
Gebruik het zoekveld hieronder om een andere vraag te stellen. Klik hier om elders op de Spaarbaak website te zoeken. Kijk onderaan deze pagina voor een overzicht van veelgestelde vragen.

Vraag:

Recent beantwoorde vragen

Hoeveel krijg ik voor mijn auto terug?
Hoeveel is mijn auto waard?
Wat is de waarde van mijn auto?
Hoeveel belasting betaal ik over koerswinst?
Moet ik belasting betalen over mijn afgeloste woning?
Wanneer betaal ik vermogensbelasting over afbetaalde woning?
Hoeveel geld mag ik storten bij gwk per dag?

Meest populaire vragen

Wanneer wordt belastingteruggave gestort?  
Hoeveel spaargeld mag je hebben zonder belasting te betalen?  
Hoeveel geld mag een kind belastingvrij ontvangen?  
Hoeveel geld mag je van de bank halen?  
Hoeveel procent belasting betaal je in box 1?  
Hoeveel spaargeld mag ik hebben met een uitkering?  
Hoeveel eigen geld mag ik hebben als ik een wajong uitkering heb?  

Alle vragen

Populaire zoekteksten: aex spaarrekening depositogarantiestelsel, aex spaarrekening abn amro, abn amro aex sparen, aex sparen abn amro, aex spaarrekening.
Copyright © 2005-2024 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 16-apr-2024

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: