Vraagbaak: Wanneer komt spaarloon vrij rabobank?

De inleg van uw spaarloon wordt bij de Rabobank gestort op een Rabo Spaarloonrekening op uw naam. U kunt in principe 4 volledige kalenderjaren niet aan dat geld komen, behalve als het gaat om een opname voor een doel dat is opgenomen in het reglement dat op uw spaarloonrekening van toepassing is. Na afloop van die 4 kalenderjaren wordt het bedrag dat vrijkomt automatisch gestort op de tegenrekening die u heeft opgegeven. Deze tegenrekening kunt u altijd wijzigen. De verdiende rente ontvangt u ook op die tegenrekening of op de spaarrekening zelf.

In het reglement, dat op uw spaarrekening van toepassing is, leest u voor welke doeleinden u geld kunt opnemen en hoe u een opname moet aanvragen. Het reglement en de bijbehorende toelichting kunt u opvragen bij uw werkgever. Dit reglement kan per werkgever verschillen. De volgende bestedingsdoelen zijn mogelijk:

  • het kopen van een eigen woning als hoofdverblijf
  • het starten van een eigen bedrijf
  • de eigen bijdrage in de kinderopvang
  • scholing
  • het opnemen van onbetaald verlof
  • premies van enkele levensverzekeringen
  • inleg op een lijfrentespaarrekening
  • inleg op een spaarrekening eigen woning
  • het vrijwillig betalen van premies voor een eigen pensioenregeling

Opnemen vrijgekomen spaarloon 15 september 2010
Voor het spaarloon dat u heeft opgebouwd in de jaren 2006 tot en met 2009 geldt een uitzondering. De overheid heeft besloten dat u dit tegoed, zonder fiscale gevolgen, vanaf 15 september 2010 vervroegd op mag nemen. Opnemen is niet verplicht, het is een keuze. U kunt het tegoed ook laten staan op uw Rabo Spaarloonrekening. Als u ervoor kiest om het tegoed niet op te nemen dan kan dit fiscaal aantrekkelijk zijn: het spaarloontegoed hoeft u namelijk niet op te geven in box 3.

Wilt u het spaarloontegoed opgebouwd in de jaren 2006 tot en met 2009 opnemen? Vul dan dit formullier in op de Rabobank website. Na ontvangst van uw opdracht wordt uw tegoed, inclusief rente, binnen acht werkdagen overgemaakt (let op: deze regeling geldt vanaf 15 september) naar de bij Rabobank bekende tegenrekening. Indien u uw spaarloontegoed over de jaren 2006 t/m 2009 niet wilt opnemen hoeft u geen actie te ondernemen.

[bron: Rabobank]

Ga voor meer informatie over dit onderwerp naar deze pagina:

Vraagbaak: Wanneer komt spaarloon vrij?
Spaarloon wordt normaliter na vier jaar vrijgegeven. Omdat het ingelegde spaargeld vier jaar vast staat komt elk jaar de inleg...

Let op: Alhoewel bovenstaande tekst met de grootst mogelijke zorg is samengesteld, kunnen aan deze tekst geen rechten worden ontleend. © 2005-2024 Spaarbaak, lees de voorwaarden.

Vragen die lijken op "Wanneer komt spaarloon vrij rabobank?"
Hierboven leest u het eerst gevonden antwoord op de vraag "Wanneer komt spaarloon vrij rabobank?". Kies voor mogelijk andere antwoorden een vergelijkbare vraag:

Regelmatig beantwoorden we nieuwe vragen, dus mocht uw specifieke vraag nog niet beantwoord zijn, kom dan binnenkort terug om het nog eens te proberen. Lees verder »

Stel uw vraag
Gebruik het zoekveld hieronder om een andere vraag te stellen. Klik hier om elders op de Spaarbaak website te zoeken. Kijk onderaan deze pagina voor een overzicht van veelgestelde vragen.

Vraag:

Recent beantwoorde vragen

Hoeveel krijg ik voor mijn auto terug?
Hoeveel is mijn auto waard?
Wat is de waarde van mijn auto?
Hoeveel belasting betaal ik over koerswinst?
Moet ik belasting betalen over mijn afgeloste woning?
Wanneer betaal ik vermogensbelasting over afbetaalde woning?
Hoeveel geld mag ik storten bij gwk per dag?

Meest populaire vragen

Wanneer wordt belastingteruggave gestort?  
Hoeveel spaargeld mag je hebben zonder belasting te betalen?  
Hoeveel geld mag een kind belastingvrij ontvangen?  
Hoeveel geld mag je van de bank halen?  
Hoeveel procent belasting betaal je in box 1?  
Hoeveel spaargeld mag ik hebben met een uitkering?  
Hoeveel eigen geld mag ik hebben als ik een wajong uitkering heb?  

Alle vragen

Populaire zoekteksten: wanneer komt spaarloon vrij, wanneer komt spaarloonvrij, prinsjesdag spaarloon, spaarloon vrij2010, spaarloonrekening vrij.
Copyright © 2005-2024 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 18-jul-2024

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: