Vraagbaak: Waar doe ik melding van fraude?

Indien u een vermoeden van fraude heeft kunt u contact opnemen met de FIOD. De FIOD is de bijzondere opsporingsdienst van de Belastingdienst. De FIOD werkt aan het bestrijden van fiscale, financieel-economische en goederenfraude, het waarborgen van de integriteit van het financiŽle stelsel en de bestrijding van de georganiseerde criminaliteit, in het bijzonder de financiŽle component daarvan. Fraudebestrijding is niet alleen financieel maar ook maatschappelijk belangrijk; het werkt preventief en is een duidelijk signaal naar de samenleving dat fraude wordt aangepakt.

Om fraude zo effectief mogelijk te bestrijden, werkt de FIOD intensief samen met de Belastingdienst en andere toezichthouders, zoals de Autoriteit FinanciŽle Markten, De Nederlandsche Bank en de Nederlandse Zorgautoriteit. Ook wordt samengewerkt met andere diensten, zoals andere bijzondere opsporingsdiensten, maar ook met Politie Nederland, de Financial Intelligence Unit (FIU-Nederland), de Koninklijke Marechaussee en de AIVD en de MIVD.

Lees voor meer informatie de FIOD website en deze folder [pdf]. De contactinformatie kunt u vinden aan het einde van de brochure.

Ga voor meer informatie over dit onderwerp naar deze pagina:

Vraagbaak: Wat is de inkeerregeling?
Als het spaargeld niet of onvolledig wordt opgegeven bij de jaarlijkse belastingaangifte, klopt de aangifte niet. Is er ongewild iets...

Let op: Alhoewel bovenstaande tekst met de grootst mogelijke zorg is samengesteld, kunnen aan deze tekst geen rechten worden ontleend. © 2005-2024 Spaarbaak, lees de voorwaarden.

Vragen die lijken op "Waar doe ik melding van fraude?"
Hierboven leest u het eerst gevonden antwoord op de vraag "Waar doe ik melding van fraude?". Kies voor mogelijk andere antwoorden een vergelijkbare vraag:

Regelmatig beantwoorden we nieuwe vragen, dus mocht uw specifieke vraag nog niet beantwoord zijn, kom dan binnenkort terug om het nog eens te proberen. Lees verder »

Stel uw vraag
Gebruik het zoekveld hieronder om een andere vraag te stellen. Klik hier om elders op de Spaarbaak website te zoeken. Kijk onderaan deze pagina voor een overzicht van veelgestelde vragen.

Vraag:

Recent beantwoorde vragen

Hoeveel krijg ik voor mijn auto terug?
Hoeveel is mijn auto waard?
Wat is de waarde van mijn auto?
Hoeveel belasting betaal ik over koerswinst?
Moet ik belasting betalen over mijn afgeloste woning?
Wanneer betaal ik vermogensbelasting over afbetaalde woning?
Hoeveel geld mag ik storten bij gwk per dag?

Meest populaire vragen

Wanneer wordt belastingteruggave gestort?  
Hoeveel spaargeld mag je hebben zonder belasting te betalen?  
Hoeveel geld mag een kind belastingvrij ontvangen?  
Hoeveel geld mag je van de bank halen?  
Hoeveel procent belasting betaal je in box 1?  
Hoeveel spaargeld mag ik hebben met een uitkering?  
Hoeveel eigen geld mag ik hebben als ik een wajong uitkering heb?  

Alle vragen

Populaire zoekteksten: fiod melding, fiod melding maken, melding fiod, melding fraude, melding doen bij fiod.
Copyright © 2005-2024 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 23-jul-2024

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: