Vraagbaak: Hoeveel spaarloon komt vrij?

Het totaalbedrag dat u na vier jaar hebt gespaard hangt af van uw inleg, uw eventuele opnames en van de ontvangen rente. Met de Spaarbaak spaarcalculator kunt u uitrekenen hoeveel dat kan zijn.

Let er wel op dat de inleg gelimiteerd is en dat na vier jaar alleen de inleg van het eerste jaar vrijkomt. Omdat het ingelegde spaargeld vier jaar vast staat komt namelijk elk jaar de inleg van vier jaar eerder vrij. De hoogte van het bedrag dat vrijkomt hangt dus af van uw inleg van vier jaar geleden en de tussentijds opgebouwde rente.

Laatste nieuws: Op Prinsjesdag 2011 is aangekondigd dat de succesvolle spaarloonregeling evenals de levensloopregeling wordt afgeschaft en wordt vervangen door vitaliteitssparen. In verband hiermee komt het spaarloon vrij in 2012 en kan het zonder inhouding van inkomstenbelasting worden opgenomen, maar dat is niet verplicht. Werknemers mogen het spaarloon ook laten staan, waarna het binnen maximaal vier jaar alsnog vrijkomt.

Het gedurende 2005 gespaarde loon is normaliter vrijgevallen op 31 december 2009. De incidentele vrijgave van september 2010 heeft betrekking op het spaarloon dat gespaard is gedurende de jaren 2006, 2007, 2008 en 2009. Indien u in die jaren de maximale spaarloon inleg van € 613,- heeft gespaard, dan is de totale inleg € 2452,-. Indien de rente gemiddeld 2,2% per jaar was en u de rente en het spaarloon niet tussentijds hebt opgenomen, dan is het totale bedrag inclusief rente ongeveer € 2534,-.

LET OP: In de meeste gevallen valt de rente jaarlijks vrij en is deze elk jaar naar uw tegenrekening overgemaakt. Het vrijkomende bedrag is dus meestal € 2452,-.

Ga voor meer informatie over dit onderwerp naar deze pagina:

De "spaar je rijk" calculator
Met deze calculator kunt u uitrekenen hoelang of hoeveel u moet sparen en hoeveel dat oplevert. Ook kunt u uitrekenen hoelang u moet sparen om een gewenst eindbedrag te bereiken.

Let op: Alhoewel bovenstaande tekst met de grootst mogelijke zorg is samengesteld, kunnen aan deze tekst geen rechten worden ontleend. © 2005-2024 Spaarbaak, lees de voorwaarden.

Vragen die lijken op "Hoeveel spaarloon komt vrij?"
Hierboven leest u het eerst gevonden antwoord op de vraag "Hoeveel spaarloon komt vrij?". Kies voor mogelijk andere antwoorden een vergelijkbare vraag:

Regelmatig beantwoorden we nieuwe vragen, dus mocht uw specifieke vraag nog niet beantwoord zijn, kom dan binnenkort terug om het nog eens te proberen. Lees verder »

Stel uw vraag
Gebruik het zoekveld hieronder om een andere vraag te stellen. Klik hier om elders op de Spaarbaak website te zoeken. Kijk onderaan deze pagina voor een overzicht van veelgestelde vragen.

Vraag:

Recent beantwoorde vragen

Hoeveel krijg ik voor mijn auto terug?
Hoeveel is mijn auto waard?
Wat is de waarde van mijn auto?
Hoeveel belasting betaal ik over koerswinst?
Moet ik belasting betalen over mijn afgeloste woning?
Wanneer betaal ik vermogensbelasting over afbetaalde woning?
Hoeveel geld mag ik storten bij gwk per dag?

Meest populaire vragen

Wanneer wordt belastingteruggave gestort?  
Hoeveel spaargeld mag je hebben zonder belasting te betalen?  
Hoeveel geld mag een kind belastingvrij ontvangen?  
Hoeveel geld mag je van de bank halen?  
Hoeveel procent belasting betaal je in box 1?  
Hoeveel spaargeld mag ik hebben met een uitkering?  
Hoeveel eigen geld mag ik hebben als ik een wajong uitkering heb?  

Alle vragen

Populaire zoekteksten: spaarloon komt vrij, spaarloonregeling komt vrij, hoeveel spaarloon komt vrij, spaarloon hoeveel, hoeveel spaarloon.
Copyright © 2005-2024 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 22-jul-2024

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: