Mm, 15-dec-2011

Geld storten kost geld bij ING

In navolging van de Rabobank gaat de ING kosten in rekening brengen aan particulieren die meer dan zes keer per jaar contant geld willen storten.

Vanaf 15 februari 2012 gaat de ING vijf euro per keer rekenen aan particuliere klanten die meer dan zes keer per jaar contant geld willen storten. De eerste zes stortingen in een jaar zijn gratis, daarna gaat het geld kosten. Voor studenten en kinderen blijven veelvuldige stortingen vooralsnog gratis.

Bij de ING kunnen klanten zowel via de stortingsautomaat als via de bankmedewerker geld storten op hun bankrekening. Volgens de ING is deze maatregel noodzakelijk omdat het verwerken van de contante stortingen die door haar klanten gedaan worden een kostbare zaak is.

Een woordvoerster van ING stelt in het AD dat de meeste van haar bijna 9 miljoen klanten van deze maatregel geen last zullen hebben, want "95 procent van onze klanten stort sowieso niet vaker dan zesmaal in het jaar". De bank heeft afgelopen week klanten die meer dan vier keer per jaar contant geld storten schriftelijk geïnformeerd over de kostenverhoging.

Bij concurrent Rabobank was het aantal gratis stortingen al beperkt tot zes per jaar en zijn de kosten daarna € 6,30 per storting. Bij ABN AMRO blijft het storten van cash geld vooralsnog gratis, behalve bij grote bedragen muntgeld.
Bij SNS is zowel het storten als het opnemen van contant geld aan de balie al een tijd lang niet meer mogelijk. Om contant geld op de rekening te laten bijschrijven moeten klanten van SNS een stortingsformulier invullen en een sealbag aanschaffen waarmee ze maximaal 5500 euro papiergeld per post naar de bank kunnen sturen. De kosten voor deze nogal omslachtige methode zijn € 13,- inclusief de aangetekende en verzekerde verzending.

Bron: ad.nl

Zie ook:

Meer nieuws:

Populaire zoekteksten: geld storten ing, ing geld storten, kosten geld storten ing, geld storten kost geld, ing storten kost geld.
Copyright © 2005-2024 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 16-apr-2024

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: