Telegraaf, 29-aug-2007

Spaarders verruilen ABN Amro voor Rabobank

Met name door de overnamestrijd rond ABN Amro zag de Rabobank de afgelopen periode het gestalde spaargeld flink toenemen.

Rabobank heeft in het afgelopen halfjaar veel meer spaargeld aangetrokken dan in dezelfde periode vorig jaar. "We hebben dat gewonnen op de concurrentie. Dat komt door de turbulentie op de financiële markt en de overnamestrijd die daar heerst", zei bestuursvoorzitter Heemskerk van Rabobank. De topman verwees naar de overnamestrijd die momenteel wordt gevoerd om ABN Amro. Door particulieren ondergebrachte spaargelden stegen in de eerste zes maanden met 7 procent naar 96 miljard euro. De toename is volgens Heemskerk veel sterker dan in dezelfde periode vorig jaar. „Dat scheelt zo’n 3 à 4 miljard euro. Wij hebben hier voordeel aan. Dat mag best gezegd worden”, aldus de topman. Volgens financieel directeur Bert Bruggink heeft Rabobank sinds eind april per dag 500 nieuwe rekeninghouders aangetrokken, „zeer aannemelijk van ABN Amro”.

De bank voor vermogenden Van Lanschot liet eerder deze maand al weten klanten van ABN Amro te hebben verwelkomd. In het afgelopen halfjaar steeg het beheerd vermogen van Van Lanschot sterk, ondermeer wegens een aanwas van voormalige ABN Amro-klanten.

Bron: Telegraaf.nl

Meer nieuws:

Populaire zoekteksten: banksparen rabobank, rabobank banksparen, rabo banksparen, banksparen rabo, banksparen abn amro.
Copyright © 2005-2024 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 20-jun-2024

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: