Koen Eijsvogels, 3-jan-2011

MoneYou wint Gouden Spaarvarken 2010

De beste spaarrekening zonder voorwaarden was in 2010 die van MoneYou. Over het gehele jaar gerekend bleek deze spaarrekening voor spaarders het hoogste bedrag aan rente op te leveren.

MoneYou wint voor het tweede jaar op rij het Gouden Spaarvarken
Het Gouden Spaarvarken, de prijs voor de best renderende spaarrekening zonder beperkende voorwaarden, is dit jaar wederom gewonnen door de spaarrekening van MoneYou. Vergelijkingssite Spaarinformatie.nl, die deze prijs ieder jaar uitreikt, houdt door het jaar heen alle rentes bij van de Nederlandse spaarrekeningen. Over heel 2010 heeft de MoneYou spaarrekening een effectieve rente opgeleverd van 2,33%.

De tweede en derde plaats worden ingenomen door de Allianz Pro rekening en de NIBC Direct Internetspaarrekening met een rente van respectievelijk 2,31% en 2,30%. Ook dit jaar blijven de grootbanken zoals Rabobank, ABN AMRO en ING achter. Een spaarrekening zonder voorwaarden leverde bij hen in 2010 minder dan 1,8% op.

Prijsvechters winnen niet
Bijzonder is dat de spaarrekening van MoneYou het afgelopen jaar nooit op de eerste plaats van de spaarrentelijsten heeft gestaan. Toch heeft deze rekening dit jaar weer gewonnen. De belangrijkste reden is dat de prijsvechters onder de banken slechts tijdelijk in de top staan. Als de spaarders binnen zijn wordt de rente daarna vaak fors verlaagd waardoor de gemiddelde rente laag uitkomt. MoneYou heeft daarentegen het hele jaar een goede rente gegeven zonder extreme verlagingen. Hierdoor komt het dat MoneYou juist voor spaarders die niet het gedoe willen hebben om vaak van spaarrekening te switchen, al twee jaar op rij de beste keuze is.

Een bijzonder geval was dit jaar LeasePlan Bank. Door de hoge rente trok deze bank zoveel spaarders aan, dat ze midden dit jaar een klantenstop moesten instellen. Veel spaarders die een rekening wilden openen werden teleurgesteld. Door deze actie diskwalificeerde deze rekening zich voor het Gouden Spaarvarken 2010.

Regelmatig vergelijken loont
Door de historisch lage rente in 2010, oriŽnteren mensen zich minder op spaarrentes dan in voorgaande jaren. Dit is jammer omdat door beter te vergelijken in sommige gevallen eenvoudig honderden euroís extra verdiend kunnen worden. In de laatste weken van 2010 zijn op verschillende langlopende depositoís reeds renteverhogingen doorgevoerd. Voor 2011 zijn daarnaast ook voor spaarrekeningen de eerste spaarrentes al verhoogd. Dit zijn duidelijke signalen die aangeven dat het in 2011 belangrijk is om regelmatig de spaarrentes te vergelijken en bij grote verschillen te overwegen om over te stappen.

Bron: goudenspaarvarken.nl

Zie ook:

Meer nieuws:

Populaire zoekteksten: rente moneyou 2010, moneyou, moneyou historische rente, is renteverhoging al doorgevoerd in spaarrek., rente spaarrekening rabobankabnamro.
Copyright © 2005-2024 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 18-mei-2024

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: