Mm, 1-feb-2010

Betaalrekeningen fors duurder in 2010

Het aanhouden van een betaalrekening bij banken wordt in 2010 fors duurder. Vrijwel iedere bank verhoogt de kosten van een betaalrekening, ABN AMRO zelfs met 20 procent.

Dit blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws.

Als we kijken naar de prijzen van de goedkoopste betaalpakketten dan zien we dat de kosten het meest stijgen bij de Privérekening van ABN AMRO: 20%, van € 3,75 naar € 4,50 per kwartaal. Voor klanten van voor 2005 wordt het nog zuurder: zij gaan eveneens € 4,50 per kwartaal betalen terwijl voor hen de betaalrekening voorheen nog gratis was.

Bij ING stijgen de tarieven per 1 april 2010. Het ING Basispakket gaat van € 3,10 naar € 3,45 per kwartaal, een kostenstijging van ruim 11%. ING blijft ondanks deze stijging wel de voordeligste aanbieder van een betaalrekening.

De betaalrekening van Triodos gaat wordt zo'n 9% duurder. De bij die rekening verplichte betaalpas gaat van € 3,44 naar € 3,75 per kwartaal.

Bij Fortis wordt het Budget betaalpakket bijna 7% duurder: van € 4,35 naar € 4,65 per kwartaal.

Bij de Rabobank valt de stijging mee, maar betaalde men toch al een flinke prijs. Hier stijgen de kosten van het Rabo Betaalpakket met bijna 2% van € 5,40 naar € 5,50 per kwartaal*. De Rabo Betaalrekening is voor bestaande klanten nog wel gratis maar kan niet meer geopend worden.

De stijging is het laagst bij de betaalrekening van de ASN Bank en moederbedrijf SNS. Bij deze banken zijn de kosten in 2010 gelijk aan 2009. De ASN Bankrekening is nog steeds relatief voordelig: hier zijn de kosten € 4,50 per kwartaal. De kosten van SNS Plus Betalen zijn relatief hoog: € 5,85 per kwartaal*. Ook bij de Friesland Bank zijn de tarieven niet gewijzigd, maar met € 7,50 per kwartaal voor de Privérekening blijft dit toch één van de duurdere banken*.

Bron: RTL Nieuws

Zie ook:

  • Bankieren zonder te betalen
    Alle grote banken vragen tegenwoordig een vergoeding voor het bankieren. Vroeger leverde geld iets op als je het naar de bank bracht. Kan dat dan tegenwoordig nergens meer?
  • Kosten bankrekening explosief gestegen
    De tarieven voor een ‘losse’ betaalrekening met betaalpas zijn de afgelopen jaren explosief gestegen. Gelukkig bieden nieuwe aanbieders voordelige alternatieven.

Meer nieuws:

Populaire zoekteksten: rabo betaalrekening, fortis kosten betaalrekening, kosten betaalrekening 2010, kosten betaalrekening ing, kosten rabo betaalpakket.
Copyright © 2005-2024 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 25-mei-2024

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: