Rijksoverheid, 26-nov-2012

ING lost deel staatssteun af

ING heeft 1,125 miljard euro aan de Nederlandse Staat terugbetaald. Hiermee lost ING 750 miljoen aan staatssteun af. Het overige deel is premie. Van de 10 miljard euro staatssteun heeft ING nu bijna 8 miljard euro terugbetaald.

Minister Dijsselbloem is tevreden met de terugbetaling van ING.

"Het is heel goed dat ING meteen werk maakt van de nieuwe afspraken over het terugbetalen van de staatssteun. In 2008 heeft de Staat ingegrepen om de stabiliteit in de financiŽle sector te waarborgen. De belastingbetaler wordt nu beloond voor de verleende steun", aldus minister Dijsselbloem.

De terugbetaling van ING maakt onderdeel uit van het recente akkoord van de Staat met de Europese Commissie en ING. Afgesproken is dat ING de resterende staatssteun in vier jaar afbetaalt. Over de aflossing van de gehele staatssteun moet een minimaal rendement van 12,5% worden behaald. Het rendement van de tot nu toe terugbetaalde steun komt met de laatste terugbetaling op 16%.

In 2008 heeft ING een kapitaalinjectie van de Staat gekregen om weerstand te bieden aan de grote schokken op de internationale financiŽle markten en om het spaargeld van rekeninghouders veilig te stellen. De Staat is bij ING bijgesprongen met 10 miljard euro. Van dit bedrag heeft ING nu 7,750 miljard euro terugbetaald. Met deze terugbetaling is een aanzienlijk deel van de staatssteun aan Nederlandse banken terugbetaald.

Bron: rijksoverheid.nl

Meer nieuws:

Populaire zoekteksten: ing staatssteun terugbetalen 2013, plan ing terugbetaling staatssteun, ing nieuws terugbetalen, ing staatssteun europese commissie 2013, ing terugbetalen.
Copyright © 2005-2024 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 25-mei-2024

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: