MoneYou, 1-apr-2010

MoneYou nu directe dochteronderneming van ABN Amro Bank

Vanaf 1 april 2010 maakt MoneYou gebruik van dezelfde bankvergunning als ABN Amro Bank. Rekeninghouders met tegoeden bij beide banken moeten daarom controleren of het totaal van hun spaarrekeningen nog wel gegarandeerd is.

MoneYou is vanaf heden een directe dochteronderneming van ABN Amro Bank N.V. en zal opereren onder de bankvergunning van ABN Amro Bank N.V.

Wat is er precies veranderd en waarom?
MoneYou werkt continu aan een uitbreiding en verbetering van haar dienstverlening. De organisatiestructuur van MoneYou moet daarom passen bij een financiŽle dienstverlener met een breed productassortiment.

Tot nu toe was MoneYou een dochteronderneming van ABN Amro Hypotheken Groep. Deze organisatie richt zich vooral op hypotheekproducten. MoneYou biedt ook andere producten aan zoals sparen, verzekeren en lenen. De activiteiten van MoneYou passen daarom beter bij ABN Amro Bank N.V. MoneYou is daarom vanaf heden een directe dochteronderneming geworden van ABN Amro Bank N.V. en werkt onder de bankvergunning van ABN Amro Bank N.V.

Wijzigingen voor spaarklanten
Aan de voorkant zie je geen verandering: de spaarrekeningen van MoneYou blijven spaarrekeningen van MoneYou. Aan de achterkant is er wel een wijziging: De spaarrekeningen van MoneYou werden aangehouden bij ABN Amro Hypotheken Groep en worden nu aangehouden bij ABN Amro Bank N.V. Het spaargeld valt uiteraard nog steeds onder het depositogarantiestelsel van De Nederlandsche Bank (DNB). Dit is een regeling ter garantie van bepaalde banktegoeden van rekeninghouders wanneer een bank failliet gaat. Jouw spaargeld bij MoneYou (en wat je eventueel bij ABN Amro hebt) is daarmee tot 100.000 euro verzekerd (of tot 100.000 euro per persoon bij een gezamenlijke rekening). Meer informatie en veelgestelde vragen vind je hier. De wijzigingen zijn opgenomen in de productvoorwaarden. Deze vind je hier.

Wijzigingen voor hypotheekklanten
De MoneYou hypotheek blijft een hypotheek van MoneYou BV. Alleen de moederorganisatie van MoneYou BV wijzigt: van ABN Amro Hypotheken Groep naar ABN Amro Bank NV. De aan de Bankspaarhypotheek verbonden bankspaarrekening wordt overigens nog steeds bij de ABN Amro Hypotheken Groep aangehouden en zal niet overgaan naar ABN Amro Bank NV. De wijzigingen zijn opgenomen in de voorwaarden. Deze vind je hier.

Wijzigingen voor verzekeringsklanten
MoneYou is en blijft bemiddelaar van verzekeringen. Alleen de moederorganisatie van MoneYou BV wijzigt: van ABN Amro Hypotheken Groep naar ABN Amro Bank NV. De wijzigingen zijn opgenomen in de voorwaarden. Deze vind je hier.

Wijzigingen voor leenklanten
MoneYou is en blijft bemiddelaar van consumptief krediet. Alleen de moederorganisatie van MoneYou BV wijzigt: van ABN Amro Hypotheken Groep naar ABN Amro Bank NV. De wijzigingen zijn opgenomen in de voorwaarden. Deze vind je hier.

Bron: moneyou.nl

Zie ook:

  • MoneYou zoekt ook spaarders
    Sinds kort is Nederland weer een spaarrekening rijker. Hypotheekverstrekker MoneYou betreedt het speelveld en biedt 5,1% rente op een spaarrekening zonder voorwaarden.

Meer nieuws:

Populaire zoekteksten: dochterondernemingen abn amro, abn amro dochterondernemingen, dochter onderneming abn amro, dochterondernemingen van abn amro, moneyou abn amro.
Copyright © 2005-2024 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 13-jul-2024

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: