LeasePlan Bank, 14-dec-2011

Spaarders kiezen zelf hoogte depositorente bij LeasePlan Bank

LeasePlan Bank laat spaarders de komende twee weken eenmalig zelf bepalen hoe lang zij willen profiteren van tijdelijk 0,5% extra rente op hun spaargeld.

Via de zogenaamde Rentekiezer op de website van de spaarbank kunnen consumenten van 15 december tot en met 31 december stemmen op het termijndeposito dat hun voorkeur geniet. Vanaf 1 januari verhoogt LeasePlan Bank de spaarrente van het deposito met de meeste stemmen. Het is uniek binnen de bancaire sector dat spaarders zelf een stem hebben in de hoogte en geldende duur van een rentetarief.

Groeiende vraag naar termijndeposito's
Met deze landelijke verkiezing speelt de internetspaarbank in op de groeiende vraag naar termijndeposito's. Vanwege de zekerheid van een vaste, aantrekkelijke rente kiezen spaarders momenteel in toenemende mate voor deze spaarvorm. Bovendien speelt LeasePlan Bank in op de afschaffing van de spaarloonregeling per 1 januari aanstaande. Door het vrijkomen van het spaarloon zal de interesse in termijndeposito's naar verwachting extra versterkt worden. Hoewel de overheid en de Nederlandse detailhandel hopen op een economische stimulans, blijkt uit onlangs gepubliceerd onderzoek dat consumenten het spaarloon liever op een spaarrekening plaatsen. Ook in 2010, toen spaargeld uit deze regeling belastingvrij opgenomen kon worden, was dit het geval.

LeasePlan Bank zag de stijging van het termijndepositovolume in het derde kwartaal (+30%) in oktober en november verder doorzetten, aldus Rob Keulemans, directeur van LeasePlan Bank. Keulemans: "Steeds meer consumenten ontdekken de voordelen van termijndeposito's. Een vaste looptijd betekent ook de zekerheid van een vaste, aantrekkelijke rente. Een deposito afsluiten wil bovendien niet zeggen dat men vijf tot tien jaar niet bij het spaargeld kan. De kortste looptijd begint al vanaf drie maanden."

Beslis mee bij LeasePlan Bank
Via de Rentekiezer op de website van LeasePlan Bank bepalen spaarders zelf voor welke looptijd zij 0,5% rente bovenop het huidige rentetarief willen ontvangen. De bank vindt het unieke karakter van de actie goed aansluiten bij de transparantie van haar spaarproducten, aldus Keulemans. Consumenten beslissen gezamenlijk hoe lang zij profiteren van het verhoogde rentepercentage. De keuze bestaat uit vijf termijndeposito's, lopend van een tot vijf jaar, die inclusief de verhoging van 0,5% allemaal uitkomen op een rentepercentage van 3,95% of hoger.

Op 1 januari maakt de spaarbank bekend welk termijndeposito de meeste stemmen heeft gekregen. Vanaf deze dag biedt LeasePlan Bank het winnende deposito aan, zolang de voorraad strekt. Een stem uitbrengen kan van 15 december tot en met 31 december middernacht.

Bron: LeasePlan Bank

Meer nieuws:

Populaire zoekteksten: depositorente van de lease plan bank, leaseplanbank depositorente, lleaseplanbank depositorente, deposito sparen ceo bank, leaseplan bank actie 2013.
Copyright © 2005-2024 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 25-jun-2024

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: