DNB, 31-aug-2011

Houders achtergesteld DSB deposito kunnen spaargeld terugvragen

Vanaf 1 september tot en met 30 november 2011 kunnen houders van een achtergesteld deposito van de DSB Bank bij De Nederlandsche Bank (DNB) om een vergoeding verzoeken voor de hoofdsom van hun deposito.

Naar aanleiding van de uitspraak van het College van Beroep voor het Bedrijfsleven van 30 juni 2011, waarbij werd geoordeeld dat de hoofdsommen van DSB Bank Achtergestelde Deposito´s onder het depositogarantiestelsel vallen, biedt DNB de houders van achtergestelde deposito´s de gelegenheid om in aanmerking te komen voor een vergoeding onder het depositogarantiestelsel voor de hoofdsommen van deze achtergestelde deposito's .

Vanaf 1 september tot en met 30 november 2011 kunnen houders van een achtergesteld deposito van de DSB Bank om een vergoeding verzoeken onder het depositogarantiestelsel voor de hoofdsom van hun achtergesteld deposito. Bij een ‘en/of-rekening’ kunnen beide rekeninghouders - in beginsel ieder voor de helft - aanspraak maken op een vergoeding met betrekking tot de hoofdsom van het achtergesteld deposito. Verzoeken die DNB ontvangt ná 30 november 2011 worden niet in behandeling genomen.

Vergoedingen kunnen worden aangevraagd via een speciale website. Deze website is per 1 september 2011, 09:00 uur, toegankelijk. Houders van een achtergesteld deposito worden binnenkort individueel geďnformeerd over de procedure.

Een aanvraag doen voor een vergoeding kan het snelst digitaal. Daarvoor heeft u DigiD met sms nodig. Heeft u nog geen DigiD met sms-functie? Doe dan nu alvast een aanvraag op www.digid.nl/burger. Houdt er rekening mee dat de afhandeling hiervan vijf werkdagen kan duren.

Vergoedingen worden uitbetaald binnen drie maanden nadat alle benodigde gegevens bij DNB bekend zijn. De totale vergoeding onder het depositogarantiestelsel bedraagt maximaal 100.000 euro per rekeninghouder.

Bron: dnb.nl

Zie ook:

  • Toch garantie voor achtergesteld deposito DSB
    De bij DSB Bank afgesloten achtergestelde deposito’s vallen toch onder het garantiestelsel. De Nederlandsche Bank zal de terugbetaling verzorgen.
  • Dossier: DSB
    De DSB Bank van Dirk Scheringa veroorzaakte heel wat beweging op de spaarmarkt. Na aanvankelijk als dubieuze leenboer naam te hebben gemaakt, betrad DSB de spaarmarkt met hoge spaarrentes en een gratis betaalrekening die zelfs rente opleverde.

Meer nieuws:

Populaire zoekteksten: teruggave dsb achtergesteld deposito, dirk scheringa dsb spaarrekening, dsb deposito achtergesteld, dsb depositos, dsb compensatie achtergesteld.
Copyright © 2005-2024 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 13-jul-2024

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: