NVB, 21-jul-2006

Consument krijgt tips op veiligbankieren.nl

De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) introduceert de website ‘Veilig Betalen en Bankieren’. De website informeert over de maatregelen die de banken nemen en die de consument kan nemen om veilig te bankieren.

De website is getoetst op de internationaal erkende W3C eisen voor kwaliteit en toegankelijkheid en mag het logo voeren van het Waarmerk drempelvrij.nl.

De banken doen er alles aan om betalen en bankieren veilig te houden. Consumenten kunnen daar zelf ook een bijdrage aan leveren. Bijvoorbeeld door alert te zijn op onveilige situaties, door te weten welke trucs criminelen toepassen, en de pc altijd te beschermen tegen virussen en spyware met recente software. Met de website www.veiligbankieren.nl krijgt de consument hierover gebundeld informatie.

Praktische tips
Bij informatie alleen blijft het niet, want de website geeft ook veel praktische tips. Over alle soorten betaalproducten: van de echtheidskenmerken van bankbiljetten tot afbeeldingen van de voorzetmondjes bij geldautomaten. En over verschillende vormen van fraude: van de tientjestruc tot phishing*. Op de homepage wordt hij meteen geattendeerd op bekende trucs van kwaadwillenden. En met één druk op de knop kan de consument alle telefoonnummers opzoeken voor het blokkeren van zijn PINpas of creditcard bij verlies of diefstal.

Gebundeld
Vanzelfsprekend was en is deze informatie ook al beschikbaar op de websites van de banken. Het voordeel van veiligbankieren.nl is dat de consument alle informatie nu ook gebundeld op één plek kan terugvinden. Zo heeft hij alle algemene veiligheidsthema’s rondom betalen en bankieren overzichtelijk bij elkaar. Voor bankspecifieke informatie blijft zijn eigen bank natuurlijk de aangewezen plek.

Waarmerk drempelvrij.nl
De Stichting Bartiméus Accessibility* heeft veiligbankieren.nl het ‘Waarmerk drempelvrij.nl’ toegekend, een kwaliteitsmerk voor toegankelijke websites in Nederland. Dit betekent dat de website voldoet aan internationale ijkpunten voor online toegankelijkheid voor iedereen, inclusief mensen met een functiebeperking en senioren.

www.veiligbankieren.nl is een initiatief van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) namens de Nederlandse banken.

* Phishing: is het onder valse voorwendselen 'vissen' naar uw gegevens (bijvoorbeeld creditcardnummer of wachtwoord) om deze te misbruiken.

* De site is onderzocht volgens de Drempels Weg Richtlijnen die overeenkomen met de prioriteit 1 ijkpunten van WCAG 1.0 van het World Wide Web Consortium (W3C). (www.accessibility.nl)

Bron: NVB

Meer nieuws:

Populaire zoekteksten: veiligbankieren, veilig bankieren , leaseplan bank + onveilig, westlandutrecht effectenbank veilig bankieren, sparen garantie.
Copyright © 2005-2024 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 22-jul-2024

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: