CBS, 6-okt-2011

Inflatie stijgt naar 2,7 procent in september

De inflatie is in september 2011 gestegen naar 2,7 procent. In augustus was de inflatie nog 2,6 procent. Volgens de Europese methode is de inflatie gestegen naar 3,0 procent.

Een inflatie van 2,7 procent is vooralsnog de hoogste stand van 2011. Sterker, de inflatie was in de afgelopen acht jaar alleen in de periode juli-oktober 2008 hoger dan de huidige stand. Dit blijkt uit cijfers van het CBS.

Inflatie hoger door duurdere kleding en benzine
De inflatie is vooral toegenomen door de prijsontwikkeling van kleding. In september was kleding 3,2 procent duurder dan een jaar eerder. De prijs van benzine had ook een verhogend effect op de inflatie. Een liter Euro95 kostte aan de pomp gemiddeld 1,67 euro.

Telefoon- en internetdiensten drukken de inflatie
De prijsontwikkeling van telefoon- en internetdiensten drukte de inflatie omdat een forse stijging in september vorig jaar nu is uitgewerkt.

Inflatie in Europa
Volgens de Europees geharmoniseerde methode (HICP) steeg de inflatie in Nederland naar 3,0 procent. Dat is 0,2 procentpunt hoger dan augustus. In de eurozone was de inflatie ook 3,0 procent.

Zie deze PDF voor het volledige persbericht inclusief tabellen en grafieken.

Bron: cbs.nl

Zie ook:

  • Inflatie stijgt in juli naar 2,6 procent
    De inflatie is in juli 2011 gestegen naar 2,6 procent. In juni bedroeg de inflatie nog 2,3 procent.
  • Dossier: Inflatie
    Inflatie zorgt ervoor dat het geld minder waard wordt. Voor mensen met spaargeld is inflatie een zorg, voor mensen met schulden is inflatie een zegen. In dit dossier is alle informatie over inflatie verzameld.

Meer nieuws:

Populaire zoekteksten: testing, inflatie kleding, inflatiecorrectie percentage 2012 cbs, inflatie 2012, invloed inflatie spaargeld ing.
Copyright © 2005-2024 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 25-jun-2024

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: