Mm, 2-jun-2009

Argenta stopt met gratis bankrekening

Doordat de kosten voor een betaalrekening met bankpas te hoog zijn in verhouding met de opbrengsten heeft Argenta besloten te stoppen met haar gratis bankrekening.

Dit deelt Argenta mede in een mailing aan haar klanten. De van oorsprong Belgische bank viel op doordat ze in tegenstelling tot de (groot-)banken de Nederlandse particulier niet alleen een kostenloze bankrekening aanbood, maar ook nog eens een kleine rente vergoedde over elk positief saldo. Bij vrijwel elke andere bank in Nederland wordt voor het aanhouden van een betaalrekening een vergoeding gevraagd. Door het uitvallen van deze speler is het vroeger zo gebruikelijke kosteloze bankieren helaas nog minder gebruikelijk geworden.

Argenta formuleert het stopzetten zelf als volgt: "In de afgelopen periode heeft Argenta in Nederland voor wat betreft het assortiment bancaire producten een strategische heroverweging gemaakt, waardoor besloten is om in Nederland geen betaalrekeningen met een bankpas meer aan te bieden." Volgens het bericht gaat Argenta zich verder toeleggen op producten met zoals spaar- en termijndepositorekeningen.

Over de kosten wordt het volgende vermeld: "Verder constateren wij dat het blijven aanbieden van een (gratis) betaalrekening met bankpas dermate grote investeringen met zich meebrengen, die niet meer in verhouding staan tot de opgebouwde portefeuille."

Ook voor bestaande klanten is het eind in zicht: "Aangezien u in de gelegenheid dient te zijn om een alternatief te zoeken, zal Argenta derhalve de mogelijkheid om te internetbankieren via uw betaalrekening en betaalpas beŽindigen met ingang van 15 september 2009. Na die datum is het niet meer mogelijk om verrichtingen te doen via uw betaalrekening en met uw bankpas bij Argenta."

Door deze ontwikkeling is voor particulieren alleen nog de DSB bank actief met de in 2007 geintroduceerde gratis betaalrekening met gratis bankpas. Bij de Triodos Bank is de betaalrekening ook kosteloos, maar moet betaald worden voor het gebruik van de bankpas.

Bron: Argenta

Meer nieuws:

Populaire zoekteksten: gratis bankrekening, testing, argenta bankrekening, argenta stopt, gratis bankrekening nederland.
Copyright © 2005-2024 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 12-jul-2024

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: